avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune morale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune morale

Buna, ama avut proces intr-un litigiu de munca,am avut castig de cauza unde am cerut toate drepturile salariale insa am omis sa cer si daune morale avand in vedere ca nu m-am putut angaja in alta parte nici pana acum,din luna aprilie inclusiv.Vreau sa stiu daca pot cere acele daune morale intr-un alt proces sau ce e de facut?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 12:50, 12 August 2010
Daunele morale, in litigiile de munca, pot fi solicitate numai daca acestea sunt enuntate in contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau orice alta lege aplicabila.

Verificati astea intai.
Parerea mea ca sunt slabe sanse...faptul ca nu v-ati angajat se poate datora contextului actual al pietii muncii, etc,nu neaparat fostului angajator. Oricum acesta este un fapt ulterior intreruperii relatiilor cu angajatorul. Eu am un proces in care am cerut daune morale, chiar daca nu sunt trecute in contract, dar am ca argumente certificate medicale...chiar si asa stiu ca sansele sunt reduse...
vedeti si decizia 40/2007 a ICCJ ( recurs in interesul legii )
si eu am fost in concediu medical timp in care mi s-a dat o decizie in care mi sa desfacut contractul de munca,nu m-am mai angajat deoarece nu am cartea de munca incheiata inca,cine angajeaza in aceasta perioada fara carte de munca? am av procesul pe 23iulie
si eu am fost in concediu medical timp in care mi s-a dat o decizie in care mi sa desfacut contractul de munca,nu m-am mai angajat deoarece nu am cartea de munca incheiata inca,cine angajeaza in aceasta perioada fara carte de munca? am av procesul pe 23iulie

Se poate angaja si fara carte de munca, eu am asteptat 2 ani sa imi aduca un salariat cartea de munca, implicit a asteptat si ITM (motivul era ca fostul angajator nu a vrut sa-i inmaneze cartea si salariatul a reusit recuperarea ei printr-un proces) La firma unde doriti sa va angajati sa le inmanati o declaratie pe propria raspundere in care explicati situati si va angajati sa aduceti cartea de munca imediat ce sunteti in posesia ei.
Dreptul de a munci (exprimat in Constitutie si Codul Muncii) nu poate fi ingradit, deci nici macar din motivul neposedarii cartii de munca.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma lamuresc ....va rog......urgent Popescu_Ioana Popescu_Ioana As vrea sa deschid un proces si sa cer daune ..am ineles sunt daune interese si daune morale ...nu inteleg diferenta ...ce nu inteleg este ... daca in firma ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ionnn ionnn Buna ziua. Sunt nou pe aici, dar de, \"nevoia te-mpinge pe unde nu ti-i voia\". Am o probleme si, daca se poate, astept niste pareri, eventual avizate. M-am ... (vezi toată discuția)
Concedire abuziva, daune morale nu ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, As incepe sa va spun ca este incredibil ce se intampla cu justitia din Romania(Brasov).Am luat astazi sentinta de la tribunal fiind implicat in ... (vezi toată discuția)