avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces pentru un teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces pentru un teren intravilan

Buna ziua, am niste nelamuriri si sper ca ma puteti ajuta, tin sa precizez ca nu ma pricep deloc la acest domeniu, treaba sta in felul urmator mama a fost propietara unui teren de 5000 m2 cu deschidere 12 m la sosea, si in spatele terenului este un rau dupa care vin alte terenuri. In dreapta terenului este un vecin si in stanga alti doi. Mama a unit terenul cu cei doi vecini din stanga asadar deschiderea la strada este acum 36 de m. Au lasat o cale de acces pe terenul primului propietar din stanga si au parcelat terenul . Au iesit 5 terenuri. S-au vandut 4 dintre ele si acum eu am ramas cu ultimul teren din spate imprejmuit de 3 vecini si de rau. Ca sa pot ajung la terenul meu de la calea de acces pe care au lasat`o trebuie sa trec peste cele 2 terenuri asociate din stanga, Sa imi vanda fiecare o parte din teren sa imi fac cale de acces, nici vorba, vor sume enorme. Aici a fost greseala mamei mele ca nu s-a gandit ca ar putea ramane fara cale de acces, dar tinand cont de toate astea se poate face ceva? As atasa o poza care ar spune mai multe dar nu stiu cum. Deci repet , nu ma pricep la acest subiect si nu stiu cat de bine am explicat. Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: onutza907 , utilizator 13:11, 12 August 2010
buna ziua.
cand spuneti ca mama dvs a unit terenul sau cu cel al vecinilor ce acte a incheiat?
Nu a incheiat nici un act, toata parcelarea a fost facuta printr-o firma de imobiliare. Au cazut de comun acord sa vanda terenurile impreuna pentru a avea o suprafata mai mare fiecare parcela. De la primarie am inteles ca nu pot primi cale de acces decat daca ii actionez in instanta sau cad de comun acord cu ei, ceea ce nu este posibil, presupun stiind ce fel de persoane sunt.
Acum tot de la primarie am aflat ca de partea cealalta a paraului care are aprox. 2,5 m este drum ori care aparine primariei ori care este drum de servitute de 5 m latime, ma gandesc ca as putea construi un pod deasuprea lui. Acum intrebarea este cei cu electricitatea au venit cu stalpii pe drumul care l-au lasat vecinii mei, dupa parau nu sunt stalpi de electricitate, imi pot trage de la acei stalpi curent pe sus dar trecand cu firul prin propietatea lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara drum de acces - teapa mac23 mac23 Buna ziua, am un teren extravilan (asa era acum 2 ani cand l-am cumparat, acum am vazut ca tabla cu intrare in localitate se afla dupa terenul meu...).Cand ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si drum acces TumTim TumTim Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in deslusirea urmatoarei probleme.Avem un teren de 60 m2 in coproprietate cu 2 vecini,teren pe care il folosim toti 3 ca si cale ... (vezi toată discuția)
Problema teren cu vecinul - suprapunere teren in acte Brasi Brasi Buna ziua. In 2013 am cumparat la licitatie de la o Casa de Insolventa doua active reprezentand proprietate rezidentiala (casa si teren 858,49mp + teren ... (vezi toată discuția)