avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie de proprietari pentru amenajare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie de proprietari pentru amenajare cafenea la parterul blocului

Buna ziua,
Asociatia de proprietari a fost contactata de o persoana insotita de un avocat in vederea eliberarii unui acord pentru amenajarea unei cafenele/unitate de alimentatie publica intr-un spatiu inchiriat de la parterul blocului in care locuim. Asociatia de proprietari nu a avizat favorabil solicitarea. Persoana respectiva a transmis o notificare, pe un ton imperativ, solicitand prezenta la o data fixata de ei a reprezentantilor asociatiei la un cabinet de avocatura in vederea semnarii acordului, in caz contrar amenintand asociatia si presedintele asociatiei cu darea in judecata, pentru cel din urma invocand art. 144 din Codul Penal, de fapt art. 147 din forma republicata (invocand calitatea de functionar a presedintelui).
In aceasta situatie, care este calea de urmat? Asociatia trebuie sa raspunda in scris la notificare? Va rugam sa ne dati un sfat.
IrinelF
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:14, 12 August 2010
Nu cred ca este in zestrea asociatiei de proprietari; anterior a functionat un magazin de produse sanitare din Italia.
Mda, parerea mea este ca proprietarii sa semneze preventiv un tabel in capul caruia sa fie redactat un text ca se impotrivesc functionarii cafenelei in acea locatie, cu atat mai mult cu cat nici in trecut nu a avut activitate de alimentatie publica si sa se astepte chemarea in judecata.

Presedintele, in caz ca se va prezenta la chemarea avocatului la cabinetul acestuia, nu ar face altceva decat sa fie supus presiunii de a semna acordul asociatiei, ceea ce ma gandesc ca nu se doreste asta de catre proprietari.

Trebuie ca vocea proprietarilor sa inceapa sa se faca auzita si luata in seama atunci cand se pune problema de ambientul si traiul lor zilnic.
Ok, vom face si asta. Oricum, comitetul executiv al asociatiei de proprietari s-a pronuntat in unanimitate impotriva amenajarii cafenelei.
Tabelul, cu cat mai complet cu atat mai bine, este un argument in plus in caz ca asociatia va fi chemata in judecata.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Acord vecini ContSters63174 ContSters63174 Va rog sa-mi spuneti daca vreu sa deschid o cafenea la parterul unui bloc am nevoie de acordul tuturor vecinilor care locuiesc in acel bloc? (vezi toată discuția)
Închiriere spațiu cu destinație în cf ,,spațiu comercial'': am sau nu nevoie de acordul asociației de proprietari pentru autorizare? la primărie mi s-a dat un răspuns ambiguu spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Intentionez sa inchiriez la parterul unui bloc un spatiu comercial (incadrat in cartea funciara ca spatiu comercial) si sa desfasor activitati de ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru functionare magazin la parterul blocului mirela_v mirela_v Buna ziua. Sunt presedinta unei asociatii de proprietari. Parterul blocului este prevazut, din constructie, cu magazin la parter. Proprietarul spatiului s-a ... (vezi toată discuția)