buna ziua.sunt posesorul unei case a carei curte a fost injumatatita(mi s-a luat 10 arii din curte)in mod abuziv de catre primaria pe care s-a construit ulterior o mini sera,grupuri sanitare,centrala si jumatate teren fotbal.
mentionez k aceste constructii apartin scolii generale cu care ma invecinez.pamantul mi-a fost luat prin anii 1975.pana la ora actuala nu am cerut nici un drept,despagubiri nimic.
intrebarea mea este:cum procedez pentru a-mi recupera terenul sau daca mai pot fii despagubit in vreun fel?
va multumesc.
BUna ziua !
In primul rand mentionati ce documente legale detineti care atesta calitatea dvs. de proprietar asupra acestui teren ...
Daca detineti documente de proprietate care este motivul pentru care ati stat in pasivitate atata timp ?
Notificarile in baza legii 10/2001 pentru imobile preluate abuziv de catre stat au putut fi facute doar in perioda 14 febr. 2001 - 14 febr. 2002.
O perioada dupa expirarea termenului au mai fost admise cereri de repunere in termen, insa acum e cam tarziu pentru asta.
La acest moment nu vad nici o posibilitate de a obtine despagubiri pentru acest teren, termenul a expirat de aproape 8 ani :(
Daca insa Primaria nu are nici un act de intrare in proprietate (decret de expropriere sau ceva similar) puteti incerca o actiune in revendicare (doar ca au trecut vreo 35 de ani de la deposedare).
Titlu de proprietate
tobescu
Buna ziua, as avea o noua intrebare, multumesc pentru raspuns : Primaria a eliberat in 2001 un titlu de proprietate al tatalui meu pentru o suprafata de 1 ... (vezi toată discuția)
Revendicare
lml
Buna ziua,
am dosar cu toate actele pt revendicarea unei case + teren si primaria constanta nu vrea sa-mi ia dosarul. In aceasta casa locuiesc Rromi(tigani). ... (vezi toată discuția)