Buna! Am o mare rugaminte adresata cunoscatorilor pe fond funciar.
Parintii mei au fost deposedati abuziv in 1985 de catre stat luindu-le casa si terenul aferent casei de locuit, suprafata aflata in localitate.
In urma acestei expropieri, la vremea respectiva au primit un apartament in chirie, pe care l-au cumparat dupa revolutie ca toata lumea din tara asta.
Odata cu aparitia legii fondului funciar , am cerut terenul respectiv, insa primaria ne-a dus cu vorba pina in prezent, spunindu-ne ca dupa terminarea aplicarii fondului funciar, in raport cu ce teren va fi liber , vom fi compensati.
Asa ceva inca nu s-a intimplat, si am facut o actiune in instanta, cerind prin obligatia de a face, acordarea in echivalent a suprafetei preluate de catre stat.
Intr-adevar, la vremea expropierii, statul ne-a dat in chirie un apartament, insa doar in chirie si nu in proprietate, asa cum am fost deposedati abuziv de stat cu proprietatea noastra constind in casa si teren.
Presupun ca masura reparatorie in compensare trebuie facuta prin egalitate valorica, intre terenul preluat de stat si care astazi e afectat de amenajare publica, acolo existind o esplanada, si cel care probabil va fi dat in compensare.
Presupun ca Primaria ar fi trebuit sa-mi faca cunoscut un tabel cu ce terenuri au libere pt a putea fi compensat, insa acest lucru nu s-a intimplat
Ce ar trebui de fapt sa abordez, sau sa cer in clar in instanta , miine avind primul termen si nu ma simt sigur pe mine?#-o
Sa inteleg ca temeiul legal al actiunii civile in care sunteti petent este legea nr.10/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare... Ideea este sa sustineti in instanta ceea ce a-ti cerut in cererea de chemare in judecata: adica despagubiri in echivalent fata de terenul pe care i-l detineati in proprietate inainte de 1985!
Va multumesc!
Asta am cerut..o compensare valorica echitabila, criticind faptul ca exista o obligatie a primarilor de a notifica bunurile sau serviciile disponibile pentru compensari, insa nu am fost notificat niciodata.
Sper sa nu invoce primaria vreo exceptie de prematuritate dupa atitia ani...de fapt nu m-a mai mira nimic..
Va multumesc!
Nu stiu cum se va apara primaria, insa daca nu ati depus notificare in baza legii 10/2001, in perioada februarie 2001-februarie 2002, intervine RIL 33/2008 care spune ca orice actiune in instanta introdusa in baza legii 10/2001, fara existenta notificarii prealabile, va fi respinsa.
Teren
buneaelena
buna ziua.sunt posesorul unei case a carei curte a fost injumatatita(mi s-a luat 10 arii din curte)in mod abuziv de catre primaria pe care s-a construit ... (vezi toată discuția)