avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... baza calcul concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

baza calcul concediu maternitate

salutare
deoarece sau contabila e incompetenta sau eu va rog sa ma lamuriti:
sotia e in concediu prenatal din 1 iulie
pentru baza de calcul a indemniztiei se ia media ianuarie - iunie.

contabila e cretina si spune ca pentru luna august, baza de calcul va fi media februarie-iulie.
puteti sa imi dati legea sau norma de aplicare in care se spune ca baza de calcul ramane aceeasi pentru toata durata concediului de maternitate?Sau are dreptate ea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: guerila , utilizator 17:05, 12 August 2010
ART. 37 (din norme)
(1) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua sau mai multe concedii medicale pentru afectiuni diferite, fara intrerupere intre ele, indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se calculeaza si se plateste separat, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005.
2) In situatia in care unui asigurat i se acorda doua sau mai multe concedii medicale pentru aceeasi afectiune, fara intrerupere intre ele, durata lor se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005. In aceasta situatie, la calculul indemnizatiilor pentru certificatele de concediu medical in continuare se mentine baza de calcul determinata pentru certificatul de concediu medical initial.
deci nu eu sunt incompetent.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor calcul concediu sarcina si lauzie anomarairam anomarairam Buna ziua, va rog sa am ajutati cu urmatoarea problema: sunt angajata la o firma, in ianuarie am nascut si acum doresc sa imi pun dosarul pentru CCC, dar am ... (vezi toată discuția)
Baza legala calcul concediu medical succesiv nyflorin nyflorin Buna ziua Vreau sa stiu baza legala calcul CM, pentru a demonstra angajatorului faptul ca baza de calcul a concediului medical succesiv se pastreaza de la ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate andrre andrre V-as ruga sa-mi indicati legea/hotararea/ordinul (numar, paragraf, articol etc) in care se specifica faptul ca [b]baza de calcul a indemnizatiei de sarcina si ... (vezi toată discuția)