avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prescriptie extinctiva, cerere interventie voluntara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prescriptie extinctiva, cerere interventie voluntara in partaj?!

Buna ziua;

Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara principala.

In conditiile in care ,in inscrisul de mana ,nu se precizeaze ca banii imprumutati de mama, pentru achizitia locuintei , ar trebui restituiti la o data anume, poate fii interpretata ca tardiva ,cererea de interventie voluntara?
Apartamentul a fost cumparat in 2005.
Se supune termenului de prescriptie general,de 3 ani?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 17:55, 12 August 2010
problema d-voastra este una mai complexa, ar trebui sa furnizati mai multe informatii pentru a putea primi un raspuns juridic corect; de altfel, atata timp cat mama d-voastra a introdus o cerere de interventie in interes propriu, probabil aveti si un avocat in cauza; corect este sa discutati cu acesta; daca nu, angajati un avocat, aveti nevoie.
In opinia mea,cererea mamei dvs.va fi admisa de instanta.Nu se poate invoca prescriptia dreptului material la actiune al mamei,pentru ca nu este vorba de o actiune civila in pretentii de ex.formulata de mama dvs impotriva sotului dvs.In cadrul acestei interventii mama va arata instantei ca efectiv participa la partaj in raport de suma imprumutata.Repet,nu se poate invoca o asemenea exceptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

partaj,cerere de intervenþie voluntarã?! maria stoica maria stoica Buna seara; Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara.Ce sanse am sa recuperez o cota mai mare din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Casa dobandita prin vanzare cumpare cu uzufruct virgil87 virgil87 buna ziua am cumparat casa de la mama mea prin vanzare cumpare cu uzufruct in timpul casatoriei. Am divortat de 2 ani si fostul sot este plecat din locuinta. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune adypompy adypompy in urma cu citeva zile am avut primul termen intr-o actiune de uzucapiune.terenul pe care-l detin este urma unui partaj voluntar,fiind intabulat.sora mea a ... (vezi toată discuția)