Daca depasesc plafonul de 35000 EU si ma inregistrez ca platitor de TVA pot ramane cu impozit pe norma de venit ? Cand am infiintat PFA-ul si am optat pt. impozit pe norma de venit, am putut alege intre a fi sau nu platitor de TVA. Am intrebat la ANAF, mi s-a spus ca da, pot ramane la norma de venit, dar "parerea personala" este ca nu este corect !!!. Am cautat in codul fiscal, dar eu nu am gasit nimic care sa se refere clar la acest aspect. Cum pot afla cum e corect din punct de vedere legal , ca sa nu am necazuri cu fiscul?Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Poti sa ai incasari de 150.000 RON, depasind pragul de 119.000 RON cat e pragul pentru depasirea TVA. Din astea sa ai cheltuieli deductibile 140.000 RON, ramii deci cu 10.000 RON venit net. Norma de venit poate sa fie de la 7200 in sus (mai nou), totul pare ok la o prima vedere.
Pe un alt site intreba cineva daca e adevarat cum ca pragul la incasari pentru norma de venit ar fi de 100.000 Euro, nimeni nu i-a raspuns cum ca ar exista un prag limita de la care nu mai poti fi la norma de venit ...
Pfa nou infiintata
antispam
Buna ziua.
Mi-am infiintat de curand o PFA cu norma de venit. Am fost la registrul comertului si la finante. Dupa ce primesc decizia de impunere de la ANAF, ... (vezi toată discuția)