avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie nou-nascuti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie nou-nascuti

Buna!Sunt Cristina din Iasi. Imi cer scuze de deranj, asi avea si eu cateva intrebari pentru Dumneavoastra. Am contract de munca de mai multi ani insa acum de cateva luni nu mai lucrez si prin urmare nu mai sunt platitoare la stat. Intrebarea mea e daca asi putea sa-mi platesc singura datoriile la stat pe persoana fizica sau cum se procedeaza pentru a beneficia de indemnizatia de alocatie pentru nou nascuti.
Mentionez ca nu am inca copil insa doresc sa am un bebelus si vreau sa stiu daca pot sa mi platesc sigura si cum se procedeaza?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: m1ha1.blogs , utilizator 22:56, 12 August 2010
alocaţia pt nou născut (200ron/lună) se acordă copilului indiferent de statutul părintelui după câte ştiu eu.

îndemnizaţia de maternitate (70% din media veniturilor pe ultimul an, minim 600ron/lună) e altceva.
Scuze ma refeream la indemnizatia de maternitate, eu vreau sa-mi platesc singura la stat fara a fi angajata se poate?
te rog daca poti sa ma lamuresti mai bine adresa mea de mess tereza_z1982@yahoo.com
Beneficiaza de indemnizatia de maternitate salariatele care, in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical inscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare sau de perioade asimilate potrivit legii de cel putin o luna (sau fractiuni de luna totalizand minimum 22 de zile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei si ale copilului elya24 elya24 am nascut acum 6 ani cand eram inca eleva in ultimul an de profesionala si pentru ca nu am avut carte de munca (sa platesc la stat)nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! va rog sa ma ajutati cu ceva nelamuriri pe care le am in legatura cu subiectul din titlu... desi am incercat sa citesc legile pe care le-am gasit ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar alocatie de stat pentru copii si indemnizatie pentru cresterea copilului Oana_Pascu Oana_Pascu Buna ziua, Am nascut in data de 29.03.2016 si din neglijenta am depus dosarul pentru acordarea alocatie de stat pentru copii abia in data de 07.07.2016, ... (vezi toată discuția)