Buna seara.Va rog frumos , daca se poate sa-mi raspunde-ti la o intrebare.Am o prietena care a lucrat la o firma pe un post e economista.Nu avea studiile de rigoare, dar nu mai conteaza...Cand s-a angajat la aceasta firma a preluat casieria de la colega care tocmai isi depusese demisia.Ce este mai imporant, este faptul ca nu a preluat nimic pe semnatura sau proces verbal.Acum dupa 1 an si 7 luni , cand si-a depus demisia s-a constat ca este lipsa in gestiune o anumita suma de bani.Intreberea mea este: ce i se poate intampla , daca ea nu a preluat nimic cu semnatura, dar a predat toti bani din casa pe semnatura si dupa aceea s-a constat ca sunt lipsa banii? Tin sa mentionez ca nu a semnat nici-un registru de casa, absolut nimic de cand s-a angajat.
Va rog sa-mi raspunde-ti cat mai urgent daca se poate!
Suma este 15. 000 RON. Acum intrebarea mea este: daca nu a semnat nici-o fisa apostului, nu era singura care incasa bani, nu a semnat niciun fel de act, ce se poate intampla?
E greu sa te pronunti daca nu stii in amanunt despre ce este vorba.
Aici este mai mult datul cu pararea. Deci, in principiu, societatea respectiva poate face o plangere penala. Aceasta plangere se va cerceta. Prietena dvs. va fi chemata pentru declaratii. De aceea am spus ca are nevoie de un avocat.
Acum, daca a fost angajata strict pe postul de economist fara nici un fel de atributii de casier, poate sa fie scoasa de sub urmarire penala.
Dar acum nu facem decat sa teoretizam.
Sfatul meu: angajati un avocat in faza de urmarire penala, daca se ajunge acolo.
Buna ziua.Revin cu o intrebare.Se pare ca va fi chemata sa dea declaratii.Intrebarea mea este: daca are semnate demisia si decizia de incetarea a contractului de munca ce i se poate intampla?Practic nu are nicio semnatura pe registru de casa sau pe alte acte.Oricine din firma aia putea sa ia banii.Acolo toata lumea incasa bani, nimeni nu o punea sa semneze vreun registru de casa.E vinovata cu ceva?
ca avea sau nu demisia semnata e irelevant... daca nu avea semnaturi pe acte si nu era casiera, probabil nu s-ar incadra la delapidare, insa se pot plange aia de furt sau altceva, daca au martori sau alte probe care sa confirme asa ceva... daca nu are nici semnaturi si aia nu au martori care se declare ca au vazut-o furand, nu cred ca-i poate face mare lucru...
oricum, raspunsuri pertinente cred ar putea da un avocat care cunoaste detalii, ca-s incurcate cazurile astea...
Fals
cmihai25
Buna ziua. Ma numesc Mihai Catalin si pana acum 5 luni am avut in administrare o firma la care eram asociat unic in acte dar aveam un foarte bun prieten cu ... (vezi toată discuția)