avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

In acest an am achzitionat un teren in suprafata de 1200 mp, la acel moment nu am masurat terenul. Ulterior la o masurare exacta am aflat ca 200 de mp erau integrati in terenul vecin, acesta avand construit si gard. din actele ce le detin asupra terenului rezulta ca acea suprafata de 200 mp imi apartine insa vecinul sustine contrariul. Mentionez
ca acesta nu are nr cadastral pe suprafata de teren ce ii apartine, fiindu i refuzata documentatia cadastrala a imobilului pe motiv ca planul de amplasament adus de acesta se suprapune peste imobilul nostru. I am facut o notificare si i-am solicitat sa demoleze gardul insa fara nici un raspuns. Acum am primit o cerere de chemare in judecata din partea acestuia avand obiectul actiune in granituire. Ce ar trebui sa fac?pot formula in cadrul acestei actiuni prin intampinare o actiune in revendicare?.O alta chestiune ar fi ca niciacestuia nu -i reiese in realitate suprafata de teren din acte. Nu stiu a cui este vina dar eu nu as vrea sa am de pagubit mai ales ca acei 200 mp mi-ar fi utili pentru contructie, am obtinut chiar si autorizatie de constructie pt. acest imobil.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kamilla2010 , utilizator 16:17, 13 August 2010
da, faceti cerere recoventionala si o depuneti odata cu intampinarea.. evident ca veti plati taxa de timbru si cheltuielile cu procesul vor fi la valoarea suprafetei de teren ce o revendicati.. va trebuie in mod cert un avocat bun, nu unul care sprijina zidurile instantelor sa nu cada
~ Conținut șters la cerere ~
si eu va sugerez sa faceti cerere reconventionala in care sa solicitati incuviintarea efectuarii unei expertize topo.
ce inseamna acte beton? in 2002 a fost eliberat titlul de proprietate in baza lg. 18, apoi terenul vandut unui alt proprietar de la care am cumparat noi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren - suprafete care se suprapun. actiunea impotriva cui va fi pornita? rachima rachima Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un teren care pana in prezent nu a fost intabulat. De curand am inceput demersurile pentru intabularea acestuia, ... (vezi toată discuția)