Salut! Ma aflu intr-o situatie mai delicata si nu prea stiu ce sa fac sau ce se poate intampla. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un comentariu. (Imi cer scuze daca am sa ma intind prea mult cu detaliile)
Ieri am fost impreuna cu niste prieteni la catarat (escalada sportiva) iar dupa ce am terminat ne-am oprit sa bem cateva beri la o terasa din oras. Pe terasa, unul din amicii mei a aruncat cu un pachet gol de tigari dupa mine in gluma iar eu m-am ferit. Pachetul a atins o fata de la masa din spatele meu. Prietenul meu si-a cerut scuze fetei dar respectiva nu a luat in considerare gestul si urmat un set de replici acide. Pentru mine problema era incheiata...nici macar nu am intors capul sa vad cu cine s-a certat. Cateva minute mai tarziu m-am gandit sa-mi tai o bucata de piele de la o rana pe care o aveam la un deget de la catarat. Am scos un briceag mic din rucsacul cu echipament si mi-am taiat pielita dupa care am inchis briceagul si l-am pus de-o parte. Nu a durat mult pana a aparut politia, chemata de persoanele de la masa din spate care au spus ca i-am amenintat cu cutitul si ca il "fluturam" in aer. Am dat declaratii intr-o ghereta de la iesirea de pe insula de agrement pe care s-a intamplat incidentul. Trei dintre prietenii mei au vrut sa dea si ei declaratie dar numai unul a fost lasat sa dea de catre organele legii. In favoarea tipei care m-a acuzat au dat declaratii alte 2 persoane. Cand am vorbit cu politistii sa dea declaratie si prietenii mei mi-au spus ca nu are rost pentru ca "s-au strans destule". M-au suit pe mine in masina, m-au dus la sectie, acolo am stat 8 ore, mi-au controlat rucsacul si m-au perchezitionat, m-au pus sa semnez pentru cutit si pe urma m-au dus la alta sectie unde mi-au luat amprentele si mi-au facut poze. Atat eu cat si prietenii mei ne-am purtat calm si frumos cu cei de la politie pe toata durata "evenimentului" si nu am procat nici un fel de scandal, eram totali surprinsi de cele care se desfasurau in fata noastra... Eu am 21 de ani, sunt la prima abatere, sunt student, am recunoscut ca aveam cutitul asupra mea si ca l-am "afisat" intr-un loc public, nu am recunoscut ca am amenintat sau intimidat pe persoana respectiva, am incercat sa justific prezenta cutitului (acesta facand parte din echipamentul meu de escalada, folosit la curatarea traseului si al prizelor) si am cooperat cu organele de politie. Cei de la sectie au spus ca se face "dosar" si ca cel mai probabil am sa mai fiu "chemat" atat eu cat si celelalte persoane implicate si ca nu am facut ceva grav, nimeni nu a patit nimic, sunt circumstante atenuante si cel probabil am sa primesc o amenda de vre-o 1000 RON.
Acuma nu prea stiu cum trebuie procedat, ce ar trebuii sa fac sau ce are sa se intample. Am avut ce-i drept un moment de "ceata mentala", de inconstienta sau de prostie crunta, atunci cand am scos cutitul din rucsac sa-mi tai bucatica aia de piele fara sa ma gandesc la situatia in care ma aflam si felul in care ar putea fi interpretat gestul meu prostesc. Mai rau...nici macar nu mi-am dat seama de gravitatea situatiei decat in momentul in care a venit politia, deoarece nu m-am gandit ca as avea vre-o treaba cu respectiva sau cu grupul ei, credeam chestiunea incheiata (cea cu pachetul) si nu m-am dat seama ca gestul meu v-a fi considerat ca si o amentintare. #-o
Da...ma gandeam la asta. Dar in acelasi timp ma gandeam ca poate ar fi bine sa angajez un avocat si sa fac rost de niste recomandari de la cadre didactice si alte persoane care sa fie adaugate la dosar, poate sa rog avocatul sa completeze declaratia (daca mai are rost). Eventual sa fac cumva sa dea o declaratie inca unu din prietenii mei care au asistat la scena si nu au fost lasati sa dea declaratie la fata locului...(cu toate ca nu stiu daca ar schimba cu ceva situatia mea).
Pe de-o alta parte eu studiez in Anglia si trebuie sa ma intorc la universitate pe 22 septembrie ca sa imi finalizez ultimul an de studii. Oare exista sanse sa se clarifice treaba asta pana atunci? Politistii mi-au dat 2 nr de telefon de la sectie si mi-au zis ca pot suna daca planuiesc sa plec din tara pe acea data. Au zis ca daca anunt ca trebuie sa plec si ca vreau sa vad care e treaba cu dosarul meu, voi fi chemat sa rezolvam situatia si voi fi liber sa plec, ba chiar ca astfel as da dovada de "buna-credinta".
Problema este ca nu stiu cat de adevarate sunt cele de mai sus...
Furt
maryalice09
Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)