avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cardul European de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cardul European de sanatate

Mama mea de un an nu a mai lucrat cu carte de munca deci nu a platit la CNAS, iar acum a facut o cerere pentru acest card european, si este asigurata doar de la data inregistrarii, mai exact 9 august, dar ea ar fi avut nevoie sa fie asigurata de la inceputul lunii. S-ar putea rezolva daca si-ar plati contributiile retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:55, 14 August 2010
Nu intrezaresc logica/interesul unui document cu valabilitate inceputa in trecut:-/
De fapt un vreau sa cred ca nu-l intrezaresc.Poate tocmai din acest motiv, cardul nu poate acoperi un eveniment produs inainte de a fi eliberat.Chiar daca s-ar plati pentru perioada anterioara de 12 luni, valabilitatea ar fi tot incepand cu data eliberarii.
Orice tip de asigurare produce efecte de la data platii primei rate si niciodata retroactiv. Asa ca nu va ajuta cu nimic sa platititi din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriere centasig centasig care este termenul de prescriere in cazul contractelor de asigurare. concret, am incheiat o polita de asigurare obligatorie auto- RCA, cu plata primei de ... (vezi toată discuția)
Plata c.a.s -ului in spania ? dnd76 dnd76 Buna ,am o nelamurire ,poate cineva stie sa ma informeze... Scriu pe scurt,tatal meu plateste C.A.S-ul de 40 ani.a venit in Spania in concediu ,la doua zile a ... (vezi toată discuția)
Daune repetate contract casco valentinleonte valentinleonte Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la ... (vezi toată discuția)