avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se fac actele de succesiune???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se fac actele de succesiune???

tatal meu a decedat anul trecut,mama a ramas singura,iar noi suntem 2 surori si 2 fratii.cum putem sa facem actele de succesiune p numele mamei daca noi nu avem nici o pretentie.?se poate?ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 12:54, 13 August 2010
da, se poate.. dat declaratie la notar ca renuntati toti in favoarea mamei
Dati declaratie notariala de renuntare la mostenire .
va multumesc mult!deci trebuie sa facem toti declaratii,dar fratele meu e in spania.el ce poate face in cazul asta?
buna ziua.
poate face la consulatul din spania , o procura speciala prin care imputerniceste pe unul dintre vds. sa -l reprezinte la dezbaterea succesiunii .
de asemenea, poate da si o declaratie notariala , autentificata, tradusa si legalizata , de renuntare la succesiune .
impreuna cu mama va prezentati toti copiii la notariat si dati declaratie de renuntare la cotele de mostenire survenite de pe urma tatalui in favoarea mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala pentru succesiune pacific28 pacific28 Unul din parinti a decedat si unul din mosternitorii legali a renuntat la cetatenia romana si e cetatean al altei tari. Mostenitorii ramasi in Romania au ... (vezi toată discuția)