avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am terminat facultatea, mi-am depus dosarul pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am terminat facultatea, mi-am depus dosarul pentru somaj pe 5 august si mi s-a spus ca beneficiez de somaj incepand cu luna octombrie. este corect?

de ce nu beneficiez de somaj incepand cu luna septembrie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 13 August 2010
d-voastra ati depus dosarul in termen cf. legi adica pina la limita a 60 zile de la terminarea facultati,dar pina se verifica dosarele...trece timpul... este corect cu data 1octombrie,bine ca nu va aminat pina la Craciun..:D
1. Conform Legii 76/200, pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa va inscrieti la AJOFM in termen de maxim 60 de zile de la absolvire.
2. Daca in aceste 60 de zile nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de munca deabia de atunci incolo vi se acorda indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de somaj? nomak nomak daca am lucrat un an si 5 luni si mai am inca 2 ani de facultate cand pot primi somaj? va rog sa-mi raspundeti (vezi toată discuția)
Diploma de bac sau certificat de absolvire? nuta_statache nuta_statache Buna ziua! Sint absolvent de liceu, promotia 2010. Pt intocmirea dosarului de somaj ce act de studii trebuie: diploma de bac sau certificatul de absolvire ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ioanab12 ioanab12 buna ziua. as avea si eu o intrebare. am terminat anul asta facultatea de finante banci, licenta am dat-o in iulie. intrebarea mea este mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)