exista o posibilitate de a-mi recupera o suma de bani pe care mi-a retras-o de la banca ptr. faptul ca am fost girant si persoana respectiva nu mai vrea pe cale amiabila sa-mi returneze suma?multumesc
o actiune in pretentii, la care atasati contractul de credit la care ati fost girant si dovada-extrasul de cont de la banca ca vi s-au luat banii respectivi dvs.
Dupa obtinerea unei sentinte civile definitive (si/sau irevocabile) puteti incepe procedura executarii silite, a respectivului debitor.
Este indicat, insa, sa notati litigiul la C.F./Adm. financiara, daca debitorul are bunuri imobile/mobile (auto-de ex.), pentru ca acesta sa nu instraineze pe parcursul procesului bunul/bunurile si astfel sa intampinati alte dificultati in recuperarea debitului.
Daca debitorul nu detine bunuri mobile/imobile sau/si nu are un loc de munca (obtine un salariu), va fi dificil sa va recuperati debitul, chiar daca veti avea un titlu executoriu, in sensul legii.
Aveti grija sa nu depasiti/sa nu fie depasit termenul de prescriptie, de 3 ani, de la data nasterii dreptului la actiune sau/si, termenul de 3 ani de la data obtinerii titlului executoriu.
Executare silita
aleszia
Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)