avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... consultanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

consultanta

exista o posibilitate de a-mi recupera o suma de bani pe care mi-a retras-o de la banca ptr. faptul ca am fost girant si persoana respectiva nu mai vrea pe cale amiabila sa-mi returneze suma?multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:18, 13 August 2010
ar exista posiibilitatea sa il dati in judecata pt a va recupera suma pe cel pt care ati girat.
o actiune in pretentii, la care atasati contractul de credit la care ati fost girant si dovada-extrasul de cont de la banca ca vi s-au luat banii respectivi dvs.
Dupa obtinerea unei sentinte civile definitive (si/sau irevocabile) puteti incepe procedura executarii silite, a respectivului debitor.

Este indicat, insa, sa notati litigiul la C.F./Adm. financiara, daca debitorul are bunuri imobile/mobile (auto-de ex.), pentru ca acesta sa nu instraineze pe parcursul procesului bunul/bunurile si astfel sa intampinati alte dificultati in recuperarea debitului.

Daca debitorul nu detine bunuri mobile/imobile sau/si nu are un loc de munca (obtine un salariu), va fi dificil sa va recuperati debitul, chiar daca veti avea un titlu executoriu, in sensul legii.

Aveti grija sa nu depasiti/sa nu fie depasit termenul de prescriptie, de 3 ani, de la data nasterii dreptului la actiune sau/si, termenul de 3 ani de la data obtinerii titlului executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu pot plati banca in spania? marianmoga marianmoga Buna ziua Am facut un imprumut de 30.000 euro in Spania (3 ani in urma), pentru a cumpara un teren in Romania. Nu am girat cu nimic, deoarece o persoana a ... (vezi toată discuția)
Executare silita aleszia aleszia Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)