avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in perioada concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in perioada concediului de maternitate

Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot lucra legal in perioada concediului de maternitate. Daca da exista un salariu maxim pe care am voie sa il incasez si cate ore am voie sa lucrez?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 13 August 2010
Nu aveti voie sa lucrati in perioada de concediu medical postnatal.
Daca in perioada de concediu de crestere si ingrijire copil (de 2 ani dupa nastere) veti realiza venituri profesionale (contract de munca, PFA, altele), VETI PIERDE indemnizatia respectiva.
Va multumesc pentru raspuns. Imi spusese cineva ca am voie sa lucrez , dar se face contract de munca special la domiciliu, in baza art 105 din codul muncii. Si nu eram sigura daca e adevarat sau nu, insa multumesc de lamurire.
Nu aveti voie legal sa lucrati!Intelegeti...
pai am inteles. Spuneam mai sus ca fusesem informata ca as avea voie, insa m-am lamurit in urma raspunsului dat de smeagull. Cred ca m-am exprimat gresit mai sus.Scuze.
Informatia pe care v-a spus-o cineva , o gasiti pe prima pagina a site-ului ... cu o completare , ca nu se poate lucra in timpul concediului de maternitate decat daca renuntati la acel concediu si incheiati un contract cu munca la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate ContSters74711 ContSters74711 Are o persoana dreptul de a munci pe contract de colaborare in aceeasi perioada in care a fost in concediu de maternitate? Eu nu gasesc nicaieri o lege care ... (vezi toată discuția)
Indemnizație? ContSters442629 ContSters442629 Bună seara! Îmi doresc să rămân însărcinată, însă există un detaliu care mă tot frământă. Până în data de 9 iulie am fost studentă și ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal imediat dupa cic ContSters115847 ContSters115847 Buna ziua Am o mare dilema si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am fost in concediu ingrijire copil pana la 10 ianuarie 2011. In data de 11 ianuarie am ... (vezi toată discuția)