avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii mei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii mei

suntem casatoriti inca si sotia nu mai locuieste cu mine a luat cu ea si pe cei doi copi in virsta de 5 ani baietelul si fetita 3 ani si nu ma mai lasa sa i vad ce drepturi am sa i vad in cazul in care nu suntem divortzati?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:01, 13 August 2010
formulati actiune de legaturi personale minor si solicitati
instanei stabilirea unui program de vizita.
buna ziua
drepturile de tata de ai vizita intretine si ingriji printr-un prograam vizitare minor care poate fi stabilit pe cale judecatoreasca de instanta de judecata pritr-o hotarare .
av daniela
Aveti dreptul sa supravegeati cresterea si educarea minorilor si de asemenea aveti de a avea legaturi personale cu acestia pentru ca sunteti tatal lor, chiar daca nu sunteti divortati si chiar daca veti divorta, tot tatal lor veti ramane.
Prin urmare daca mama va interzice sa va vizitati minorii puteti promova o ordonanta presedentiala de vizitare minori pe rolul instantei, urmand sa faceti dovada si a introducerii divortului prin care sa solicitati incredintarea minorilor spre crestere si educare mamei si stabilirea unui program de vizita pentru dvs.
Este necesara si introducerea actiunii de divort pentru ca ordonanta presedentiala este o masura provizorie, iar art.43 al.3 c. fam.prevede ca parintele divortat caruia nu i s-a incredintat minorul are dreptul de a avea legaturi personale cu minorul., iar una din conditiile admiterii ordonantei este aceea de a nu prejudeca fondul, alaturi de celelalte 2 conditii urgenta si vremelnicia.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori yuly_pusa yuly_pusa salut...prietena mea a divortat anul trecut de fostul sot cei doi avand impreuna o fetita. A pierdut procesul iar minorei i sa stabilit domiciliul la fostul ... (vezi toată discuția)