avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... problema inundatie in apartament tratata cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

problema inundatie in apartament tratata cu indiferenta de catre administratorul de bloc

Am fost inundat de circa o luna de catre un vecin situat la doua etaje deasupra (eu locuiesc la parter),din cauza tubulaturii de scurgere coloana comuna ,deci atunci cind se utilizeaza toaleta sau apa menajera la mine se uda tavanul si peretii in baie,situatie in care am igrasie (mucegai) permanent.Administratorul trateaza cu superficialitate aceasta problema deoarece acest vecin este un om cu bani multi si posibil o pozitie in societate care aduc anumite avantaje domnului administrator.Va rog mult un sfat cum trebuie procedat in acest caz pe cine si in ce mod pot sa folosesc calea legala pentru a-mi rezolva problema.Va multumesc anticipat,cu stima.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:03, 15 August 2010
cam in aceeasi situatie sunt si eu(locuiesc intr-un imobil la et4/4) fapt pentru care in primavara acestui an izolatia acoperisului a fost facuta de catre o societate care detine niste antene de telefonie mobila de deasupra noastra iar izolatia respectiva nu prea a rezistat la ploile care au avut loc la inceputul lunii iunie fapt pentru care am cerut administratorului o rezolvare(anul trecut aceleasi probleme iar inainte de reparatia din primavara a venit cineva de la societatea comerciala cu antenele sa constate acest lucru la toti locatarii de la ultimul nivel,facand poze etc).acum pe ordinea de zi a asociatiei este izolatia termica a fatadei blocului ,facandu-se in acest sens liste nominale prin care a fost solicitat acordul locatarilor (scara in care locuiesc are doar 12 apartamente cate 3 pe fiecare nivel) primind acordul doar a 6 proprietari din cei 12 existenti(asociatia are in administrare 2 scari de bloc).eu am solicitat ca intai de toate sa fie facuta hidroizolatia pentru ca intre mine si vecinul din fata mea pe casa scarii s-a desprins tencuiala si se vede si un orificiu destul de generos in tavanul scarii care totusi sper ca nu va aduce si mai multe pagube decat a creat pana acum.reparatia facuta asta primavara (n.r. primavara 2010) nu cred ca a fost facuta cu firma specializata iar garantia de care l-am luat la rost pe administrator nu cred ca exista nici ea.eu nu am fost de acord cu izolatia termica pt ca va dati seama hidroizolatia o consider mai de bun augur.acum as dori ca d-voastra sa imi dati un sfat in ceea ce as putea face eu potrivit legii si sa ii cer socoteala administratorului.multumesc si sper ca nu v-am plictisit
In primul rand administratorul degeaba mai cere semnaturi pentru izolatia termica deoarece programul national este suspendat si a intrat in vigoare Legea 69/2010, reabilitarea termica a imobilelor pe baza de credite bancare si HG 736/2010 cu normele de aplicare a legii.

In al doilea rand inteleg ca reparatia a fost facuta in combinatie cu firma care detine antenele de pe acoperis. Nu pe administrator trebuie sa-l luati la intrebari, ci pe presedintele asociatiei si pe comitetul executiv care au acceptat pe ansamblu aceasta situatie fara a controla si a decide responsabil ce se intampla cu lucrarea de hidroizolatie.
:offtopic:
In al treilea rand, data viitoare, cand ne mai povestiti ce e la Dv. in asociatie, incercati sa folositi punctul si majuscula la inceput de propozitie, nu de alta, dar ca sa se inteleaga ceva din ce povestiti. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica ninha ninha Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in legatura cu reabilitarea termica a blocului in care locuiesc. Ne-am cumparat de curand un apartament la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)