avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie alimentara

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea problema: fiica mea implineste 21 ani la 27 septembrie a.c.,si studiaza la un colegiu din Torino,Italia. Vreau sa depun cerere pentru sistarea pensiei de intretinere pe care i-o platesc.Am trimis o cerere conducerii colegiului din Torino,tradusa legalizat in italiana, prin fax ,pentru un certificat din care sa reiasa daca fata mai este eleva acelui colegiu sau nu,dar se pare ca nu vor sa imi trimita raspuns,din motive care imi scapa.Pentru a obtine acea dovada este necesara deplasarea mea la sediul colegiului,in speta la Torino,sau este suficienta prezentarea in fata instantei a confirmarii de primire prin fax ,de catre colegiul din Torino a cererii mele?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adelinamoruga , utilizator 13:53, 28 Septembrie 2010
Inteleg ca nu sunteti sigur daca fiica mai urmeaza sau nu cursurile acelui colegiu.
Solicitati prin intermediul instantei efectuarea unei adrese in acest sens si depuneti dovada demersului intreprins de dvs., daca fiica nu se prezinta la proces si nu probeaza ca se afla in continuarea studiilor.
Nu este deci necesara deplasarea dvs. acolo la colegiu, mai ales ca puteti primi un refuz de eliberare a acestei adeverinte chiar daca va deplasati personal.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns!
Deci,trebuie sa inteleg ca parata-in speta -fiica mea, are obligatia sa probeze ca se afla in continuarea studiilor.
Sarcina reclamantului este aceea de a dovedi motivele invocate in actiune.
Prin urmare neavand nici o dovada a faptului ca la acest moment fiica dvs.se afla sau nu in continuarea studiilor va trebui sa solicitati prin intermediul instantei efectuarea acelei adrese, asa cum am aratat mai sus, facand asa cum am precizat dovada demersului intreprins de dvs. prin inscrisurile respective.
Daca fiica dvs. la primul termen de judecata va formula intampinare si va face dovada cu adeverinta eliberata de colegiul respectiv- ca se afla in continuarea studiilor, evident acea solicitare devine de prisos si actiunea dvs.va fi respinsa ca neintemeiata.
dvs trebuie sa dovedti in instanta ca ati facut demersuri pt a afla daca fiica dvs mai urmeaza cursurile acelei scoli.sarcina probei va apartine.
Sper ca macar acuma te-ai lamurit ca nu ai o fata proasta precum credeai , pentru ca sunt sigura ca asta ai gandit ca nu voi avea de gand sa-mi continui studiile. Imi pare rau sa te anunt dar pana cand voi implini 25 de ani, in fiecare luna ai sa--ti aduci aminte de mine! Macar prin pensia care mi-o trimiti iti aduci aminte ca ai o fata! Nu ti-a pasat in viata ta de mine, nu iti pasa de ceilalti 2 copii, stii doar sa te lupti, sa arunci bani la avocati ca sa ne iei pensia alimentara. Nu nu stii sa pretuiesti ce iti da Dumnezeu, nu stii ce fac copii tai. Ce rusine, in loc sa ceri sfaturi avocatilor puteai sa fi fost un om cu picioarele pe pamant, un tata si sa te fi interesat de viata mea !! O viata frumoasa in continuare !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Cum se procedeaza cu pensia alimentara atunci cand copilul va implini 18 ani? Fiica mea este clasa a 11a, va implini in curand 18 ani. (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere nelush nelush Buna ziua. Doresc si eu anumite sfaturi. Din luna decembrie sunt in cadrul unui proces de divort, acum urmeaza sa introduc o cerere de recurs in cauza. ... (vezi toată discuția)