avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere

In urma decesului sotului, apartamentul se afla in coproprietatea sotiei supravietuitoare si a fiului vitreg al acesteia. Sotia este pensionara si contribuie 100% la achitarea cheltuielilor de intretinere deoarece fiul nu doreste sa plateasca nimic. Doamna in cauza s-a adresat Asociatiei de Proprietari cu solicitarea de a defalca cheltuielile pe cele doua persoane, dar lista de intetinere se intocmeste pe apartamente, nu pe persoane, conform programului informatic utilizat. Are Asociatia de Proprietari obligatia/competenta sa se implice in acest litigiu ? Cum va proceda pentru recuperarea debitelor de la cei doi coproprietari in cazul in care apar restante ?
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:17, 26 Ianuarie 2008
daniel-mircea a scris:

In urma decesului sotului, apartamentul se afla in coproprietatea sotiei supravietuitoare si a fiului vitreg al acesteia. Sotia este pensionara si contribuie 100% la achitarea cheltuielilor de intretinere deoarece fiul nu doreste sa plateasca nimic. Doamna in cauza s-a adresat Asociatiei de Proprietari cu solicitarea de a defalca cheltuielile pe cele doua persoane, dar lista de intetinere se intocmeste pe apartamente, nu pe persoane, conform programului informatic utilizat. Are Asociatia de Proprietari obligatia/competenta sa se implice in acest litigiu ? Cum va proceda pentru recuperarea debitelor de la cei doi coproprietari in cazul in care apar restante ?

Pentru recuperarea debitelor Asociatia de Proprietari va da in judecata pe proprietarii apartamentului.
Asociatia de Proprietari nu are cum sa se implice in acest litigiu.In caz de judecata ei pot sustine ca in apartament locuiesc 2 persoane.Instanta va putea sa defalce debitul pe cei doi coproprietari.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca s-a dezbatut succesiunea si cei doi locuiesc impreuna, nu au iesit din indiviziune, in baza certificatului de mostenitor, asociatia are obligatia sa defalce cheltuielile.
In caz de neplata se da in judecata persoana rau platnica se obtine un titlu executoriu, se solicita in instanta iesirea din indiviziune si se scoate apartamentul la vanzare:))
Nu se pot defalca cheltuielile. Cum poti defalca de ex. consumul de apa ? Se monteaza 2 seturi de contoare ? Nu se poate asa ceva.

Proprietarii trebuie sa iasa din indiviziune.

Asociatia nu se poate implica.
Problema trebuie rezolvata de cei doi coproprietari.
Asociatia nu se poate implica.
Nu se pot imparti cheltuielile.
Asociatia nu este competenta spre a rezolva acest litigiu, cei doi coproprietari trebuie sa se inteleaga.

Alte discuții în legătură

Restantier problema . moro-nelu moro-nelu In cadrul asociației am avut un proprietar rău platnic . Am obținut in Justiție executare silita pentru suma datorată . După o perioadă de timp acesta a ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Fratele meu este restant la intretinere 15 luni circa 800 euro si acum asociatia face demersuri de chemare in judecata. Mi-a trimis mie o instiintare/somatie ... (vezi toată discuția)
Plata restante intretinere locatari abuzivi stoica81 stoica81 In urma cu 3 saptamani s a facut evacuarea unor persoane care au locuit abuziv in apartamentul mostenit de fiul meu in varsta de 10.Pana la momentul evacuarii ... (vezi toată discuția)