avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz de drept procedural
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz de drept procedural

Buna ziua,

Stiti daca exista cazuri in jurisprudenta privind dreptul muncii, in care angajatii au cerut daune morale, nu le-au obtinut, iar atunci angajatorul i-a dat in judecata pe acestia din urma cerandu-le si el daune morale si invocand abuzul de drept procedural?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 15 August 2010
pana la care faza procesuala s-a desfasurat procesul?
faptul ca s-au cerut daune morale de catre salariati este singurul motiv pentru care angajatorul a deschis actiunea?
Da,am intalnit ,dar au fost respinse.
Angajatorul nu a deschis nici o actiune.
Era un caz ipotetic, in ideea in care daca un angajat ar cere daune morale care ar fi consecintele.
In cadrul procesului in care angajatul cere daune morale,angajatorul depune cerere reconventionala in care solicita acelasi lucru.
Este posibil asa ceva in litigiile de munca? ce temei ar avea angajatorul?

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de cerere reconventionala mihaela904 mihaela904 am nevoie de cerere reconventionala ma poate ajuta cineva?va multumesc (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala ce este? iosif.kramar iosif.kramar La anul am litigu de munca cu banca pe art.65.alin.1. Intre timp am scris la cateva inst.ale statului ITM si altele, unde banca a primit amenda. Acum, astazi ... (vezi toată discuția)