janinando a scris:
... Eu stiu asa ca orice contract se poate rezilia....
Rezilierea unui contract bilateral este posibila doar potrivit Art. 1020 Codul civil.
Adica la neindeplinirea obligatiilor asumate. Deci beneficiarul poate rezilia daca prestatorul nu isi indeplineste obligatia de prestare. Altfel nu, indiferent daca este un contract civil sau comercial!
Altfel, mutarea d-voastra din localitate poate fi considerata o cauza derogatorie de forta majora de reziliere a contractului, care eventual trebuie acceptata de RDS.
Am spus eventual, intru-cat daca RDS (ca parte contractanta) va poate oferi in noua localitate serviciul in aceleasi conditii contractuale prin alt punct de lucru/sucursala/filiala, are dreptul sa o faca si d-voastra aveti obligatia sa o acceptati. In fapt nu are loc rezilierea ci doar eventual schimbarea partilor contractante, contractul se deruleaza pana la expirare in aceleasi conditii.
Doar daca in noua localitate RDS nu dispune de propria retea si nu va mai poate oferii serviciile contractuale, vi se poate accepta rezilierea imediata si fara plata vreunei taxe sau plata integrala a contractului.
In conditiile existentei punctului de lucru/filiala/sucursala, plata contractului o veti putea face in noua localitate. Alte clauze sunt abuzive.
Din pacate daca nu le puteti face clar acest lucru, nu va ramane decat solutia procesului, adica bani si timp. Insa sansele d-voastra de castig sunt foarte mari, un avocat priceput stie exact legile care sa le invoce. Insa cu nervi, bani si timp…..