avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sotia care isi urmeaza sotul incadrat in munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sotia care isi urmeaza sotul incadrat in munca in strainatate

Am urmatoarea situatie:
Printr-o adresa a Ministerului Apararii sunt informat ca sotia, functionar public, isi va urma sotul ce va fi incadrat intr-o functie in cadrul Ministerului Apararii in strainatate.
In acest caz, as dori sa stiu care sunt masurile legale ce se impun la locul de munca privitor la situatia doamnei.
Suspendare din functie pe perioada respectiva? Daca da, ce lege reglementeaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 2 Octombrie 2007
Statutul functionarului public
Sectiunea a 2-a
Intreruperea activitatii la cerere
ART. 85
Intreruperea activitatii la cerere reprezinta suspendarea temporara a functionarului public din functie pentru un interes personal legitim si se acorda de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice respective. Intreruperea se comunica Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

ART. 86
Durata intreruperii activitatii la cerere trebuie sa se incadreze intre 6 luni si 4 ani, cu drept de prelungire pentru o perioada de cel mult 4 ani. Prin legi speciale pot fi prevazute si alte perioade de intrerupere a activitatii pentru anumite categorii de functionari publici.

ART. 87
Functionarul public numit sau ales intr-o functie de demnitate publica se afla in intrerupere a activitatii la cerere pe durata mandatului.

ART. 88
La expirarea perioadei de intrerupere a activitatii la cerere functionarul trebuie sa solicite reintegrarea la autoritatea sau institutia publica la care a fost incadrat. Aceasta se acorda de drept. Reluarea activitatii inainte de expirarea termenului pentru care a fost aprobata intreruperea se face la cerere.
iulianN a scris:

Am urmatoarea situatie:
Printr-o adresa a Ministerului Apararii sunt informat ca sotia, functionar public, isi va urma sotul ce va fi incadrat intr-o functie in cadrul Ministerului Apararii in strainatate.
In acest caz, as dori sa stiu care sunt masurile legale ce se impun la locul de munca privitor la situatia doamnei.
Suspendare din functie pe perioada respectiva? Daca da, ce lege reglementeaza acest lucru?

Sotia trebuie sa faca o cerere de intrerupere a activitatii pe care o adreseaza conducerii institutiei unde lucreaza. In baza ei, conducerea institutiei va dispune suspendarea temporara a activitatii pe perioada solicitata.
Baza legala este legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, concediu de 3 luni ContSters175308 ContSters175308 buna ziua. situatia : 1) Functionar public debutant angajat in luna iulie 2010, va beneficia de un concediu anual total la expirarea unui an, adica in luna ... (vezi toată discuția)
Poliþist - concediu fãrã plata pentru o perioadã de cel puþin 12 luni sau altã forma de a putea înceta pentru o perioadã determinatã raporturile de serviciu cu unitatea biopolro biopolro Sunt poliţist, deci funcţionar public cu statut special în România. Datorită problemelor financiare cu care mă confrunt în ultima perioadă de timp, pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca, exercitare temporara functie publica DIANA_RU DIANA_RU Pe perioada suspendarii, cu acordul partilor, a contractului individual de munca, o persoana poate exercita temporar o functie publica ? (vezi toată discuția)