avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... emigrare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

emigrare minori

am un copil dintr-o casatorie anterioara . mama lui la scos din tara fara acordul meu .este la scoala acolo. vine in tara oricand vrea pleaca oricand . la vama nu i se cere nici un act de la mine . Am un prieten in aceeasi situatie dar lui i se cere acordul scris de fiecare data cand copilul iese din tara.Cum este legea ? De ce la unul se poate si la altul nu?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:09, 15 August 2010
era obligata prin lege fosta sotie sa va ceara acordul pt scoaterea minorului din tara.
Daca minorul a fost incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca, nu este nevoie de acordul dvs pentru a scoate minorul din tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un minor euro3 euro3 Buna ziua Actuala mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara si vrem sa iesim din tara cu minorul,tinind cont ca are o hotarire judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)
Urgent-ajutor!!!!! ionescu mitica ionescu mitica Buna seara!!Am o nelamurire si astept urgent un raspuns...dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care a fost incredintat mamei(minorul are in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor si altele bonygy bonygy referitor pasaport minor viitoarea mea sotie are un copil minor (10 ani) in intretinere dintr-o casatorie anterioara in fapt, hotararea exista, dar tatal ... (vezi toată discuția)