avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor si altele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor si altele

referitor pasaport minor
viitoarea mea sotie are un copil minor (10 ani) in intretinere dintr-o casatorie anterioara
in fapt, hotararea exista, dar tatal minorei se opune cu vehementa ca acest copil sa detina un pasaport sau sa efectueze impreuna cu mama sa calatorii in strainatate
cum s-ar putea rezolva legal aceasta situatie (obligarea legala spre aceasta decizie, sau trecerea peste vointa tatalui...)
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
bonygy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:17, 13 Septembrie 2010
daca copilul i-a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila, nu i-ar mai trebui mamei si alte acte ca sa poata iesi cu copilul din tara. nu ar trebui sa existe vreo piedica.
multumesc de raspuns, dar situatia reala este ca in acest moment, in hotarare s-au stabilit de comun acord intre parti niste conditii de vizitare, pensie alimentara, ceea ce ii confera tatalui minorei niste drepturi asupra copilului, din alte informatii, inca are dreptul la niste restrictii sau avantaje.
sau nu e asa?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
bonygy, utilizator
Cata vreme mama are incredintat minorul spre crestere si educare printr-o hotarare juecatoreasca definitiva si irevocabila, poate parasi tara fara acordul tatalui.
Obligatia ce-i incumba mamei ca urmare a stabilirii legaturilor personale prin hotarare judecatoreasca este aceea de a permite tatalui exercitarea acestui drept.
Ca urmare mama poate parasi tara fara acordul tatalui, mama urmand sa instiinteze tatal cu privire la plecarea sa din tara, locatia si perioada, altfel spus tatalui sa-i nu-i fie restrictionata legatura cu minorul, fie chiar si telefonic in conditiile plecarii intr-o excursie.
nu are nevoie de acordul tatalui minorului daca mama acestuia are hotarare definitiva judecatoreasca de incredintare a tutelei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara magdacj magdacj Buna seara, Sunt o mama divortata a unei fetite de 12 ani care mi-a fost incredintata mie in urma divortului (tatal are drept de vizita). Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate-tatal plecat ContSters174925 ContSters174925 Cuplu necasatorit legitim, au un copil minor de 5 ani, copilul purtand numele tatalui. Se poate sa paraseasca copilul tara (in Bulgaria) doar impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)