avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit tichete de masa ºi tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit tichete de masa ºi tichete cadou

bună ziua,
dacă angajatorul doreşte să plătească impozitul pe tichete de masa şi tichete cadou, ce ar trebui să facă? şi bineînteles dacă există o ,,chichiţă" legală pentru a se putea face acest lucru.
tichetele masă şi cele cadou se consideră începând cu 1 iulie 2010 venituri salariale impozabile, adică se includ după ce se reţin toate taxele salariale în venituri impozabile, apoi se scade deducerea personala aplicânduse impozitul aferent ; astfel restul de plata va fi diminuat cu valoarea impozitului pe tichetele de masa.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 17:47, 16 August 2010
Nu va trebuie nicio chichita - angajatorul poate pur si simplu sa acorde o marire de salariu care sa acopere impozitul pe tichete.
da la asta m-am gândit şi eu. dar nu se doreşte sub acestă formă plata impozitului,
suma impozitului să fie plătită direct de angajator fără a se face reţinere din salariul angajatului.
pe stat s-ar reflecta cam aşa:

impozit tichete de masă reţinut şi apoi plătit ca difetenţă pe net.

dacă se fac măriri de salariu atunci societatea ar plăti şi toate taxele pe angajat+impozit 16%+taxe pe angajator, şi ce rost ar mai avea tichete de masă dacă ar fi ca un bonus salarial.

aveti dreptate, dar eu nu stiu chichita, daca o exista vreuna.
Poate ne aajuta cineva mai luminat in contabilitate ....

ps teama mi-e ca nu il va lasa fiscul pe angajator sa acopere el impozitul altfel decat - cel mai bun caz - prin acordarea sumei respective cel putin ca "beneficiu: impozabil inca odata :(
II dau dreptate lui @smeagull : si parerea mea este ca acel impozit suportat de angajator este fie avantaj , fie ch.nedeductibila pentru societate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Margareta_y Margareta_y Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa sunt deductibile din salariu sau este un bonus ... Motani Motani Tichetele de masa sunt deductibile din salariu sau este un bonus extrasalarial din partea angajatorului? (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)