bună ziua,
dacă angajatorul doreşte să plătească impozitul pe tichete de masa şi tichete cadou, ce ar trebui să facă? şi bineînteles dacă există o ,,chichiţă" legală pentru a se putea face acest lucru.
tichetele masă şi cele cadou se consideră începând cu 1 iulie 2010 venituri salariale impozabile, adică se includ după ce se reţin toate taxele salariale în venituri impozabile, apoi se scade deducerea personala aplicânduse impozitul aferent ; astfel restul de plata va fi diminuat cu valoarea impozitului pe tichetele de masa.
da la asta m-am gândit şi eu. dar nu se doreşte sub acestă formă plata impozitului,
suma impozitului să fie plătită direct de angajator fără a se face reţinere din salariul angajatului.
pe stat s-ar reflecta cam aşa:
impozit tichete de masă reţinut şi apoi plătit ca difetenţă pe net.
dacă se fac măriri de salariu atunci societatea ar plăti şi toate taxele pe angajat+impozit 16%+taxe pe angajator, şi ce rost ar mai avea tichete de masă dacă ar fi ca un bonus salarial.
aveti dreptate, dar eu nu stiu chichita, daca o exista vreuna.
Poate ne aajuta cineva mai luminat in contabilitate ....
ps teama mi-e ca nu il va lasa fiscul pe angajator sa acopere el impozitul altfel decat - cel mai bun caz - prin acordarea sumei respective cel putin ca "beneficiu: impozabil inca odata :(
II dau dreptate lui @smeagull : si parerea mea este ca acel impozit suportat de angajator este fie avantaj , fie ch.nedeductibila pentru societate .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tichete de masa
Margareta_y
Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza ... (vezi toată discuția)