avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Avansare in grad functionar. Refuzul de a pune in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Avansare in grad functionar. Refuzul de a pune in practica rezultatul exemenului de promovare in gradul profesional.

Sunt fuctionar public. In luna ianuarie anul curent am sustinut examen in cadrul unei directii de finante pentru avansarea in gradul profesional. Examenul a fost organizat conform art. 64 alin 2 din legea 188/1999 cu acordul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Am promovat examenul iar in urma solicitarii avizului de la A.N.F.P. s-a obtinut acest aviz urmand in termen de 15 zile de la primirea avizului sa puna in aplicare avansarea in grad.
Institutia nu a facut acest lucru.
Ulterior primirii avizului D.G.F.P. a asteptat pana in ziua a cincisprezecea pentru a fi data o nota interna din cadrul directiei de personal a ANAF catre directiile teritoriale (motivandu-se criza economica) prin care se limita inaintarile in grad. Deci cu alte cuvinte institutia a asteptat in mod culpabil ca avansarea in grad sa nu se puna in practica pentru ca pe circuitul intern al M.F.P. se stia ca se asteapta o asemnea decizie.
Deci am participat la un concurs al carui rezultat nu a fost pus in practica in mod abuziv. Este eaxct ca si cand ai participa la un concurs de angajare si dupa ce ai fost declarat admis sa ti se spuna ca a fost anulat concursul din cardul crizei economice desi procedura a fost legal indeplinita.
Intrebarea mea este:
Este legala anularea unui drept conferit de o lege si castigat ca urmare a promovarii unui concurs printr-o nota interna a unui departament al institutiei publice.
Ce este de facut?
Institutia a procedat corect?
Daca doreste cineva sa ma ajute si pentru acte justificative va rog contactati-ma.
Cel mai recent răspuns: liliz , utilizator 12:52, 8 Noiembrie 2011
Asta am inteles, dar ideea era sa fiu convins 100% ca am castig de cauza. Altfel nu are rost. De incercat pot incerca insa vreau sa ma pregatesc temeinic. Multumesc pentru interventie!
Mi-au emis decizia. Dupa opt luni. Acum problema este ca de la data cand trebuia pusa efectiv in practica pana la data acordarii este o perioada in care am fost prejudiciat cu diferenta de bani care mi se cuvenea. Cum sa procedez?
Contesta decizia in instanta (legea contenciosului administrativ) si solicita obligarea institutiei la emiterea actului administrativ cu data corecta si plata diferentelor salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz anfp ptr promovare grad primcaz primcaz Buna ziua, As vrea sa stiu daca ptr organizarea unui examen/concurs ptr promovare a functionarilor publici intr-un grad profesional superior, este necesar ... (vezi toată discuția)
Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Poate fi posibilã anularea concursului de promovare în grad profesional datoritã lipsei de bani la buget? isflorian isflorian In luna decembrie anul curent, am participat la un concurs de promovare (de la expert principal la expert superior) am promovat examenul dar nu am primit ... (vezi toată discuția)