Care este onorariul unui avocat specializat in dreptul familiei, si care este procedura, de divort ? Pentru cat timp sunt retinute actele originale la judecatorie, si ma refer la Certificatul de Casatorie, pana la pronuntarea hotararii definitive sau dupa stabilirea termenelor de judecata, se mai pot ridica ?
In cazul in care ai avea nevoie de acest act, ce se poate face ?
Daca nu esti de acord cu motivul invocat de sotie pentru divort, cum poate fi atacat acesta si in cat timp ?
Cred ca ar fi mai simplu, exista un consilier juridic, pentru aceasta problema, care sa iti poata raspunde la toate aceste intrebari ?
onorariile avocatilor sunt variabile. certificatul de casatorie ramane definitiv la dosar. se pot face atat intampinare cat si cerere recoventionala in cazul in care paratul nu e de acord cu motivele invocate de reclamant in sustinerea cererii.
Sora mea , anul trecut pt. doua infatisari la divort a platit avocatului 8 mil.lei vechi pe care nu a primit chitanta . Atentie cereti avocatului chitanta de fiecare data si sa ceara avocatul in instanta (la proces) jumatate din cheltuielile de judecata altfel nu primiti nimic . Neaparat sa solicitati chitante pt.ca altfel nu puteti solicita restituirea jumatatii din cheltuielile de judecata .Pt. schimbarea motivului de divort , avocatul dvs. trebuie sa faca intimpinare si sa invoce alt motiv . Scuze , nu sint avocat dar am umblat la multi avocati cu sora mea si ne-au explicat aceste lucruri .