avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal meu a decedat in anul 2009. casa in care a trait 30 de ani de zile,prin acte ii apartine.bunici mele si bunicului,care si el este decedat.tatal meu mai are un frate,care in urma decesului bunicului are si el dreptul la casa.specific ca si bunica si fratele lui tata au case separate fata de casa in care a locuit tata.vreau sa intreb daca ii actionez in judecata si invoc uzucapiunea.... am sanse de cistig?
p.s. tata era trecut in registru de cadastru al comunei.. de 30 de ani si avea contract de energie electrica pe numele sau tot de 30 de ani..Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:26, 16 August 2010
dvs doriti sa mosteniti intreaga casa? dupa ce au murit bunicii dvs s-a facut succesiunea pt casa?
buna ziua.
in urma decesului bunicului dvs. s-a dezbatut succesiunea ? vocatie succesorala ar fi avut sotia supravietuitoare si cei dopi fii ai sai .
daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul, dvs. veti veni la succesiune prin repreentarea tatalui dvs.
astfel incat se impune ori dezbaterea concomitenta a acelor doua succesiuni ori dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs.
imobilul in care a locuit parintele dvs., dupa cum spuneti ar fi bun comun al bunicilor dvs., astfel incat nu vad despre ce fel de uzucapiune considerati dvs. ca ar fi vorba ??

dvs. va revine doar partea din succesiunea dupa bunicul pe care a mostenit-o tatal dvs. in urma decesului acestuia (daca s-a dezbatut succesiunea) .
daca nu s-au dezbatut cele doua succesiuni, va trebui sa procedati in acest sens.
ce lege reglementează faptele de moştenire ?
Codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni nedezbătute de zeci de ani: pot invoca moștenitorii uzucapiunea? Simona Ciobanu Simona Ciobanu Bună ziua, Bunica mea deține ca și coproprietar împreună cu mama ei și un frate un teren+casă începând cu anul 1985 după ce au dezbătut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces ionmoromete ionmoromete Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum trec casa pe numele meu? Georgiana@15 Georgiana@15 Buna seara!As vrea sa trec casa in care locuiesc cu parintii mei pe numele meu.Problema e ca acea casa e e numele bunicilor mei care au decedat.Tatal meu mai ... (vezi toată discuția)