avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se pot face(ce)-acte doar pe etajul unei casei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se pot face(ce)-acte doar pe etajul unei casei?

buna ziua!

as dori si eu sa stiu cum se pot face acte de proprietate -- daca se poate -- doar pe etajul unei case si anume in ce context:
---- actual casa si pamantul sunt in proprietatea parintilor mei
---- vor sa refaca si mi-au propus ca dupa ce termina ei parterul de refacut daca vreau sa imi fac eu etajul casei normal ca va fi vorba de banii mei care vor plati materialele pentru etaj si probabil si munca lor,
dar au zis ca etajul va ramane al meu.
Problema e ca sunt cam in dilema...nu zic eu ca parintii mei vor sa-mi faca bucata si sa fac etajul ca pe urma sa nu beneficiez de el dar...sotul meu e cam pe ganduri asadeci:
1. ce acte (de mana/la notar/in fata avocatului) se pot face inainte de a incepe efectiv lucrarea ca pe urma sa fim siguri ca ni se vor face acte cand se va termina etajul?
2. ce acte definitive se pot face pe un etaj al casei, casa care e proprietatea parintilor mei efectiv? (mai ales ca eu mai am un frate si nu vreau sa ne amestecam borcanele la urma -- el oricum va avea parterul daca va ramane si eu etajul ca doar eu mi-l fac exclusiv).
Eu sunt tare curioasa cum sa faci acte pe un etaj al unei case ca banuiesc ca de vanzare cumparare nu se poate nu? Aici sunt eu nelamurita. Testament nu as vrea ca asta ar insemna ca vom fi proprietari abia dupa moartea lor si eu vreau sa fiu sigura ca etajul va fi al meu si al sotului meu.

va multumesc foarte frumos!
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
hopeless1, utilizator
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 10:03, 20 August 2010
primul pas parintii sa scoata autorizatia de construire.
pasul 2: incheiati un acord de asociere in vederea edificarii unei constructii.
treaba este ca...ei vor sa faca altceva in privinta autorizatiilor: dupa terminarea casei sa se duca la primarie si sa faca cum ca au demolat-o pe cea veche si sa cum ca au ridicat-o pe cea..."noua"...deci...as dori sa nu astept pana la sfarsit daca ma intelegeti.
plus ca ei au pus la final problema ca vor face testament cum ca eu, fratele si sotul meu vom mosteni toata casa...logic dar eu vreau sa se si refere strict la etajul casei...ca eu stiu ce se va mai intampla pe viitor?? poate fratele meu se insoara si soata lui eu stiu ce o vrea...asa ca sa fiu sigura inainte ca etajul va fi exclusiv al meu si al sotului meu deci ce acte inainte se pot face si ce acte definiteve dupa se pot intocmi?
cu multumiri!
se pot face multe.. daca sunteti din Bucuresti, contactati-ma!
multumesc frumos!
Din pacate nu sunt din Bucuresti.
Dar daca nu va cer prea mult ati putea sa-mi spuneti macar un act doua ca sa stiu cui sa ma adresez.

va multumesc!
Aveti mare grija!Lucrurile incurcate nu sunt bune!Pt. citiva lei ,merita luata autorizatie de la primarie,de la inceputul lucrarilor.D-voastra fara sa aveti acte in regula,nu construiti nimic!Mai este si fratele d-voastra,ar trebui sa va adunati cu totii si sa vorbiti cinstit despre problema.Omisiunea,sau ocolirea adevarului prezent,va poate aduce mari necazuri in viitor.Va spun asta din proprie experienta.O sa va judecati pe banii d-voastra,si in loc de liniste s-ar putea sa aveti mari probleme.In zilele noastre nu mai poti avea incredere nici in parinti nici in frati.Latinii spun:"Scripta manet,verba volant"Fara situatia clara ,cu acte pe numele d-voastra,nu construiti NIMIC!

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare parinti-copii Monelu Monelu Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac. Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Extindere de balcon la casă Corinacotofana Corinacotofana Bună ziua am o casa parter +etaj am actele toate la casă an planul casei am balcon de 3metri dar vrei să-l prelungesc acum3 metri am fost la primărie mi sa ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare si instrainare lot rezultat CRIM CRIM Am etajat casa parinteasca,Autorizatia de constructie este emisa pe numele tatalui meu dar constructia propiu-zisa este efectuata din banii mei.Nu sunt unic ... (vezi toată discuția)