as dori si eu sa stiu cum se pot face acte de proprietate -- daca se poate -- doar pe etajul unei case si anume in ce context:
---- actual casa si pamantul sunt in proprietatea parintilor mei
---- vor sa refaca si mi-au propus ca dupa ce termina ei parterul de refacut daca vreau sa imi fac eu etajul casei normal ca va fi vorba de banii mei care vor plati materialele pentru etaj si probabil si munca lor,
dar au zis ca etajul va ramane al meu.
Problema e ca sunt cam in dilema...nu zic eu ca parintii mei vor sa-mi faca bucata si sa fac etajul ca pe urma sa nu beneficiez de el dar...sotul meu e cam pe ganduri asadeci:
1. ce acte (de mana/la notar/in fata avocatului) se pot face inainte de a incepe efectiv lucrarea ca pe urma sa fim siguri ca ni se vor face acte cand se va termina etajul?
2. ce acte definitive se pot face pe un etaj al casei, casa care e proprietatea parintilor mei efectiv? (mai ales ca eu mai am un frate si nu vreau sa ne amestecam borcanele la urma -- el oricum va avea parterul daca va ramane si eu etajul ca doar eu mi-l fac exclusiv).
Eu sunt tare curioasa cum sa faci acte pe un etaj al unei case ca banuiesc ca de vanzare cumparare nu se poate nu? Aici sunt eu nelamurita. Testament nu as vrea ca asta ar insemna ca vom fi proprietari abia dupa moartea lor si eu vreau sa fiu sigura ca etajul va fi al meu si al sotului meu.
---deci sa inteleg ca nu se poate face nici un act inainte de a incepe aceste lucrari?
---ceva gen o promisiune autentificata la notar? o declaratie a parintilor mei? ceva??
Nu va incurcati cu constructie fara autorizatie. E al naibii de mare amenda si ajungeti prin instante.
Acte se pot face: ex: vanzare- cumparare (antecontract pt inceput si obtinerea autorizatiei)- pe suprafata etajului si cota parte teren (sau faceti doar servitute)
de catre cine? daca vom fi pe testament si eu si fratele? oricum a venit si fratiorul meu cu o idee adica sa mergem la un notar sa vedem ce acte putem face ca sa le facem inca de la inceput.
va multumesc!