avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere spaniol retinut in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere spaniol retinut in Romania

Unchiul meu are permis spaniol. in luna aprilie a fost oprit aflandu-se sub influenta alcoolului. i s-a luat permisul fara drept de conducere. la spital s-a prelevat sange pentru stabilirea alcoolemiei dar nu au fost luate doua probe. suntem in luna august si de atunci o singura data politia a intrat in contact cu el spunandu-i ca va avea loc un proces penal si se vor stabili acolo amenda si etc.
intrebarea mea este ce se intampla pentru ca au trecut peste 90 de zile? trebuie sa ia permisul cumva din spania?trebuie sa fie reexaminat?daca da acolo sau aici?
multumesc anticipat pentru raspuns.mentionez ca sunt din targoviste.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 21:32, 20 August 2010
De ce nu a contestat aspectele semnalate de dvs.?Din moment ce va avea loc un proces penal inseamna ca a condus in stare de ebrietate si nu sub influenta bauturilor alcoolice.Iar asta nu inseamna neaparat amenda,poate insemna chiar o pedeapsa privativa de libertate pentru unchiul dvs.Luati legatura cu un avocat.
da a avut in sange peste 1 si era in stare de ebrietate. cu alte cuvinte daca s-ar acorda o pedeapsa mai blanda si nu cea privativa de libertate(are deja avocat), avand permisul din spania cum va face rost de el?
si a 2-a zi dupa ce am platit la spital taxa pentru prelevarea sangelui a depus contestatie dar i-au spus ca inexistenta celei de-a doua probe poate veni in ajutorul dar si impotriva lui.in fond intreaga procedura cat va dura daca permisul a fost retinut in aprilie?
multumesc din nou pentru promptitudine
Daca nu s-a stabilit termen de judecata-daca nu a fost citat-inseamna ca nici nu s-a terminat urmarirea penala....va mai dura.In ceea ce priveste permisul de conducere ,acest aspect va fi hotarat de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
andymaurul, utilizator
Permisul spaniol va ajunge la autoritatile spaniole care l-au emis. Unchiul ar trebui sa intrebe acolo ce si cum.

Daca nu l-a cerut in 30 de zile, permisul a fost predat la IGPR si de acolo mai departe la consulatul spaniol care l-a trimis mai departe autoritatii spaniole care emite permise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan si accident cu victime florinbibicu florinbibicu Buna ziua ,as dori si eu un sfat ...am beut vreo 6 beri in decurs de aprox.7 ore am vrut sa duc acasa niste prieteni si intr-o curba am acvaplanat si am intrat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcolemie suchea suchea am si eu o intrebare daca sunt sanse ca la o recalculare a alcoolemiei sa imi iasa mai mica si sa imi pot recupera permisul. si daca este cineva care a ... (vezi toată discuția)