avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean belgian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean belgian

M-am casatorit acum 2 luni de zile in Romania cu un cetatean belgian,3 saptamani le-am, petrecut in tara ,iar ultimele 6 in Belgia.In ultima luna nu ne-am mai inteles deloc iar acum mi-a spus ca vrea sa divorteze , sa-mi fac bagajul si sa plec.La mijloc este doar o lupta de orgolii , dar in situatia data pot fi acuzata de parasire de domiciliu daca ma reintorc saptamana asta in Romania?El unde trebuie sa intenteze divort,in Belgia sau in Romania?Am inteles ca trebuie sa treaca un an daca se opteaza pentru un divort amiabil.Nu avem copii,dar viata mea e distrusa pentru ca nu ma asteptam la asa ceva .Ne-am iubit prea mult ca sa fie adevarat,dar daca asta este decizia lui care sunt pasii de urmat?Daca nu sunt de acord cu divortul,care sunt urmarile ? Va multumesc din suflet, in speranta unui raspuns cat mai rapid ...el ma tot intreaba cand am de gand sa plec !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 3 Octombrie 2007
Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun. In cazul vostru divortul este cirmuit de legea domiciliului comun. Daca aveti domiciliul comun in Belgia, divortul se introduce in Belgia...daca este in tara atunci se introduce la judecatoria in a carei circumscriptie ati avut ultimul domiciliu comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia româna cu privire la regimul matrimonial - versiune in lb. franceza? kkornelia kkornelia Buna ziua, Aveti cumva cunostinta despre cum as putea obtine (sau poate mai intii daca exista) o traducere in franceza a prevederilor legale române cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu unul dintre parteneri cu cetatenie straina nicool nicool casatoria s-a facut in buc,intre timp s-au separat si unul dintre soti are cetatenie belgiana pot divorta in belgia? (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)