avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

de ce nu se trec tichetele de masa in contractul de munca?????????????? daca s-ar trece ele ar putea fi luate in considerare la intocmirea dosarelor pt. imprumuturile bancare? va multumesc mult!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 07:21, 4 Octombrie 2007
Salariatii pot primi o alocatie individuala de hrana, acordata sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator. Sumele corespunzatoare tichetelor de masa acordate de angajator pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venitul sub forma de salariu.

din acest motiv ele nu sunt trecute in contractul de munca??? daca nu sunt trecute in contractul de munca angajatorul nu ar putea sa ti le ia cand vrea el???????? eu de exemplu aveam o colega care nu lua tichete de masa in conditiile in care toti ceilalti angajati ai firmei (un laborator privat de analize la sange ) luau aceste tichete. pt. faptul ca ea ceruse un salariu mai mare angajatorul ii luase tichetele. vi se pare normal?????????? multumesc pentru raspuns
tichetele de masa sunt un avantaj acordat de angajator angajatilor si pot fi retrase oricind de catre angajator, pentru ca nu au caracter de permanenta, daca vrea le da daca nu, nu
de obicei in CCM la nivel de unitate se trec daca si in ce conditii se acorda tichete de masa .
In legatura cu imprumuturile bancare: unele banci accepta ca venituri nete realizate si c/val. tichetelor de masa primite ( de obicei e o rubrica pt. "alte venituri" ).
acest CCM nu mi-a fost facut niciodata cunoscut. multumesc de raspuns!

Alte discuții în legătură

Tiketele de masa ELENA2009 ELENA2009 daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal? se pot acorda pe baya unei decizii interne? multumesc. (vezi toată discuția)
Acordare de tichete de masa la srl melo melo am un srl cu 3 angajati,ce avantaje am daca acord tichetele de masa si ce dezavantaje exista? (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie de hrana? claudia.tanase claudia.tanase Buna ziua! Ma numesc Claudia Tanase si am si eu o intrebare: indemnizatiile de hrana se impoziteaza? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)