avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

de ce nu se trec tichetele de masa in contractul de munca?????????????? daca s-ar trece ele ar putea fi luate in considerare la intocmirea dosarelor pt. imprumuturile bancare? va multumesc mult!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 07:21, 4 Octombrie 2007
legat de faptul ca patronul poate sa iti retraga tichetele oricand vrea el - in momentul cand te angajezi ti se comunica un anumit salariu si tichete de masa in valoare de ......... care practic completeaza salariul, patronii ar putea sa iti dea tichetele de masa numai 1,2 luni dupa ce te-ai angajat si apoi sa ti le retraga. eu totusi cred ca este reglementat undeva. la urma urmei semnam pt. ele nu? daca s-ar lasa totul la dispozitia patronilor...............................
Patronul le acorda pentru ca sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, iar pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venitul sub forma de salariu.
(2) Sumele prevazute la alin. (1) nu se iau in calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.
Acordarea sau neacordarea acestor tichete e la latitudinea angajatorului, pentru ca el stie daca bugetul care si l stabileste ii permite sau nu acordarea acestora. Sunt preferate majorarilor nsalariale in numerar tocmai datorita faptului ca se deduc din imp pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tiketele de masa ELENA2009 ELENA2009 daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal? se pot acorda pe baya unei decizii interne? multumesc. (vezi toată discuția)
Acordare de tichete de masa la srl melo melo am un srl cu 3 angajati,ce avantaje am daca acord tichetele de masa si ce dezavantaje exista? (vezi toată discuția)
Impozitare indemnizatie de hrana? claudia.tanase claudia.tanase Buna ziua! Ma numesc Claudia Tanase si am si eu o intrebare: indemnizatiile de hrana se impoziteaza? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)