avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se sanctioneaza?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se sanctioneaza?

prietena mea a fost agresata si lovita de un individ in stare de ebrietate in urma unor jocuri sportive amicale.am intervenit sa o apar si i-am aplicat individului o lovitura in fata.dupa aceasta prietenii nostri au sarit sa ne desparta si toti am plecat acasa.intre timp individul a obtinut certificat medicolegal.stiu doar ca a beneficiat de ingrijiri medicale minore(are 2 copci la buza),insa nu stiu cum se sanctioneaza aceasta infractiune.pur si simplu mi-am aparat prietena,ea nu putea sa se protejeze.mentionez ca prietena mea nu prezinta semne vizibile ale lovirii.cum trebuie sa procedam in acest caz si care sunt sanctiunile pt aceasta fapta.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 00:53, 17 August 2010
pt a proba ca am actionat in legitima aparare trebuie in mod obligatoriu sa imi angajez un avocat ,banuiesc si sa am cel putin 2 martori oculari?iar in cazul aplicarii unei amenzi cuantumul acesteia se calculeaza in functie de zilele de spitalizare sau de ingrijirile medicale acordate?
Daca plangerea va fi dovedita, veti fi trimis in judecata si daca veti fi condamnat printr-o hotararea judecatoreasca definitiva veti avea cazier.
De exemplu:- 3 ani pentru amenda penala dupa care intervine reabilitarea de drept sau in functie de cuantumul pedepsei aplicate -de ex. la o pedeapsa de 1 an cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, veti avea un termen de incercare de 3 ani ( 1 an plus inca 2 ani prev. de art 82 c.pen) dupa care va interveni reabilitarea de drept.
De aceea v-am si sfatuit sa va angajati avocat, tocmai pentru a nu ajunge la cele mai sus expuse.
puteti proba cu declaratia prietenei dvs care a fost de fata la eveniment. daca va e atat de teama de eventuale repercusiuni ale faptei puteti incerca sa va impacati.
va multumesc pt sprijinul acordat si voi reveni cu intrebari,daca ma puteti consilia dupa ce voi primi eventuala citatie si voi afla zilele de spitalizare.va multumesc!
bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Lovire marcica marcica In urma unei loviri soldata cu ingrijiri medicale de 9-10 zile poate fi fapta penala? Si ce despagubiri pot optine? (vezi toată discuția)
Ochi vanat ContSters169949 ContSters169949 buna ziua... am si eu o intrebare .. in urma unei incaierari un amic s-a ales cu un ochi vanat mi-a facut reclamatie la politie.. ce s poate intampla... ? tin ... (vezi toată discuția)