avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cic

Am o situatie mai delicata si as vrea un sfat. In conditiile in care am o angajata care are un stagiu de cotizare de 10 luni si 28 de zile, deci fara stagiu cerut pentru acordarea indemizatie de concediu pt ingrijirea copilului pina la 2 ani, aceasta poate ramine acasa pe aceasta perioada sau trebuie sa vina la serviciu. sUSPENDAREA CIM OPEREAZA INAINTE CA persoana respectiva sa aiba decizia casei de pensii prin care e informata ce nu i se acorda indemnizatia , angajatorul nu e informat oficial asupra acestui aspect, iar femeia nu are ce face cu copilul pentru la crese nu vor sa i l ia decit de la 9 luni. Poate sta angajata in cic chiar fara plata sau nu ?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:33, 5 Octombrie 2007
Nu ai inteles !
Probabil nu stii ce inseamna "care sunt PERIOADELE lucrate"
Din moment ce am spus ca lucreaza din iulie 12,2006 pina in iulie 1,2007, iar intre timp nu a avut nici un fel de perioada asimilata stagiului de cotizare, medicale sau altele similare, iar pe stagiul eliberat de casa de pensii e trecut 10 luni si 28 de zile nu stiu de ce afirmi ca nu stiu care e perioada lucrata.
Dar oricum problema o puneam daca femeia poate sa stea acasa, ea acceptind sa stea fara bani, iar angajatorul sa i pastreze locul de munca, nici decum de ce i a respins CP dosarul
Personal cred ca daca patronul aproba poate sta in concediu fara plata 2 ani, chiar daca CCM prevede altceva, codul muncii nu specifica o durata maxima de suspendare a CIM, asa ca nu vad nici un impediment.
Poate chiar sa inceteze CIM daca patronul ii pastreaza locul.
Stiu ca nu are o siguranta in acest fel , dar pana la urma, tot aici se va ajungre.
asta a fost si opinia mea, gindindu ma ca e in joc de fapt interesul copilului, care are nevoie de mama lui mai ales acum la inceputul vietii. Dar legile la noi sunt aiurea de tot. Interesul superior al copilului e doar asa o teorie, fara aplicatie practica. Sper ca femeia sa nu aiba de suferit. In ultima instanta poate ii voi spune sa solicite defacerea cim, ca oricum o reangajam in momentul in care ea va dori acest lucru, ar fi o timpenie sa nu angajeti muncitori calificati.
Oricum multumesc de sfat
ORCA, nu dgeaba solicitam exact PERIOADA si uite de ce:
pentru Concediu ingrijire copil trebuie sa ai venituri impozabile timop de 12 luni anterior nasterii copilului.
In cazul prezentat de tine, cele 12 luni considerate stagiu in perioada: 12.07.2006 - 01.07.2007sunt:
iul, aug, sept, oct, nov, dec 2006 = 6 luni
ian, feb, mart, apr, mai, iun 2007 = 6 luni.
nu confunda stagiul de cotizare pentru pensii cu cel pentru crestere copil)
Deci, mamica in cauza are dreptul la CIC

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensionare elyt2004 elyt2004 o persoana nascuta in iulie 1953,este obligata sa se pensioneze in ianuarie 2013?Unitatea poate sa-i desfaca,contractul de munca,fara a fi depusa cererea de ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Lummy Lummy sora mea este nascuta in 1959 si are 35 ani vechime.poate iesi la pensie anticipata? Sau pensie partiala anticipata? (vezi toată discuția)