avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cic

Am o situatie mai delicata si as vrea un sfat. In conditiile in care am o angajata care are un stagiu de cotizare de 10 luni si 28 de zile, deci fara stagiu cerut pentru acordarea indemizatie de concediu pt ingrijirea copilului pina la 2 ani, aceasta poate ramine acasa pe aceasta perioada sau trebuie sa vina la serviciu. sUSPENDAREA CIM OPEREAZA INAINTE CA persoana respectiva sa aiba decizia casei de pensii prin care e informata ce nu i se acorda indemnizatia , angajatorul nu e informat oficial asupra acestui aspect, iar femeia nu are ce face cu copilul pentru la crese nu vor sa i l ia decit de la 9 luni. Poate sta angajata in cic chiar fara plata sau nu ?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:33, 5 Octombrie 2007
Nu confund stagiile./ Eu doar iti spun ca are decizia prin care i se comunica respingerea dosarului intocmit pentru acordarea drepturilor cf oug 148, dara supra careia eu ca angajator nu am fost informat oficial .
si inca ceva, poate nu stii ca , pentru depunerea dosarului la primarii, solicitantul trebuie sa depuna pe linaga anexa 4 eliberata de angajator, cererea aprobata de catre acesta de acordare a cic dar si dovada stagiului de cotizare eliberata de casa de pensii judeteana, asta pe linga actele de stare civila ale solicitantului si copilului.
inseamna ca in perioada spusa de tine, salariata a avut concedii fara plata
din cite stiu eu nu.Dar stiu ca i s a spus ca nu are nici un sens sa conteste decizia.
Dar ce se intimpla daca ea ramine acasa, o afecteaza in vre un mod?
Angajatorul nu stie oficial de aceasta decizie.
Angajatorul e de acord sa stea acasa cu copilul, daca ea a acceptat aceasta varianta de a nu beneficia de indemnizatie si in crese nu vrea sa ia copilul.
Am mai avut un caz similar, dar angajata a ales sa vina la lucru, fapt ce a afectat din pacate sanatatea copilului.
Din punctul meu de vedere, legea are scapari.Normal de cic ar trebui sa beneficieze orice mama angajata, iar de indemnizatie cele care au stagiu.
Situatia este asa. Salariata are obligatia de a va aduce la cunostinta ca nu i s-a aprobat dosarul, pt. ca ea il depune, nu angajatorul. Astfel ca adresa nu este trimisa la unitate ci la salariat. Nu veti fi informati oficial.
Nu exista o prevedere legala in acest sens pt. ca este logica.
Cat priveste indeplinirea conditiei pentru plata CIC, se poate face o verificare a statelor de plata, si daca totusi are venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, se poate face o noua cerere si un nou dosar, poate ca s-a strecurat o greseala, iar CIC se poate cere oricand pana la implinirea vastei de 2 ani ai copilului, deci daca este o eroare se poate indrepta, salariatul nu este decazuta din drept, neexsitand un termen limita in care trebuie cerut CIC ( deci pana la 2 ani sau 3 ani pt. copii cu handicap).
Consider ca putina intelegere si o verificare atenta a statelor de plata, indiferent de decizia data, se poate realiza. Important este sa se vrea rezolvarea problemei. Daca salariata chiar nu arenici o luna intreaga fara venituri supuse impozitului pe venit, este o greseala sa nu se incerce lamurirea situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensionare elyt2004 elyt2004 o persoana nascuta in iulie 1953,este obligata sa se pensioneze in ianuarie 2013?Unitatea poate sa-i desfaca,contractul de munca,fara a fi depusa cererea de ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Lummy Lummy sora mea este nascuta in 1959 si are 35 ani vechime.poate iesi la pensie anticipata? Sau pensie partiala anticipata? (vezi toată discuția)