avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala?

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an de fabricatie) cu 63000 Km parcursi. Din cate am inteles modelul acesta nu se mai fabrica. Cum gasesc pretul de nou al masinii dupa ce cataloage. Masina am cumparat-o acum 2 ani de la o cunostinta si nu mai exista factura.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BuhaiRares , utilizator 16:07, 23 Noiembrie 2010
Conform Ordinului CSA se va lua coeficientul de uzura aferent starii de intretinere medie. Se poate face o recalculare a acestui coeficient daca exista diferente intre parcursul real (nr de km la bord) si cel rezultat din utilizarea mediei anuale (15000km). Diferenta ar fi in favoarea dvs, insa, imi este si mie greu sa cred ca o masina de 10 ani are doar 60000 km reali. Va dati seama ca societatii de asigurari ii este si mai greu. Ori, ordinul CSA prevede ca in situatia in care nu se poate stabilii nr de km reali sau nr de km la bord nu este in concordanta cu starea tehnica sau vechimea autovehiculului.... coeficentul de uzura va beneficia de un alt mod de calcul. Din propria experienta va spun ca niciodata nu va va da o societatea de asigurari starea de intretinere buna!
Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc dar cam in jurul acestei valori se invarte valoarea totala a epavei dv.. Acolo unde ati gasit acea scara de uzura aveti si formula de calcul pe care daca o aplicati va rezulta suma ce v-o poate da asiguratorul.
Multumesc pentru sfaturi. Am cantarit mai bine problema si am ajuns la concluzia ca am sa accept suma oferita de asigurator deoarece daca merg pe calea cu o alta expertiza si o alta reconstatare, cam ce iau pe mere dau pe pere + timp pierdut invoieli de la serviciu drumuri...etc Si pentru vreo 3-4 sute de euro in plus .......Oricum legiuitorul ar trebui sa se gandeasca atunci cand face aceste legi ca asemeni mie i se poate intampla si lui. Eu am avut masina si dintr-o gresala a unui sofer neatent nu mai am decat un cazan indoit si ceva banuti care nu se stie cand vor intra in contul meu sau daca vor intra vreodata. Va doresc mult succes
Vor intra si banutii. Faceti cererea de despagubire la asigurator. Depuneti si un extras de cont pt a se vedea contul in care sa va vireze banii. Conform modificarilor aduse de CSA, in termen de 10 zile de la data depunerii ultimului document (cererea de despagubire) asiguratorul este obligat sa va achite suma. Bine ca nu ati fost vatamat. Asta conteaza. Fiarele se repara sau se schimba.
Buna .

As avea si eu o intrebare .

Motocicleta : an : 2008 , pret de nou 4800E , km reali 12.000 , stare impecabila (nici o zgarietura) , accidentat 2010 (de 1 luna)

Ei spun ca ma despagubesc cu 90 milioane .. mie mi se pare putin ! ce parere aveti .. si daca se poate ..ce as putea sa fac ca sa scot un pret corect ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Problema cu societatea de asigurari... geo26 geo26 Cu respect! Ma confrut cu urmatoarea problema in materie de asigurari: autoturismul meu a fost avariat in proportie de 85%, mi s- a ca voi fi incadrat la dauna ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)