avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare/granituire. Calea de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare/granituire. Calea de atac

Avem o actiune prin care reclamantul pretinde ca vecinul a ocupat o suprafata de 25 mp teren din terenul sau si solicita instantei si stabilirea liniei de hotar intre cele doua terenuri. Revendicare plus granituire. Valoarea suprafetei revendicate este sub 100.000 lei.
Dupa parerea voastra care e calea de atac?
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 09:36, 19 August 2010
athe a scris:

calea de atac in opinia mea e apelul avand in vedere capatul de cerere privind revendicarea.


:O Pai am precizat ca suprafata revendicata are o valoare mica (e vorba de 25 mp). Strict din acest punct de vedere e un litigiu cu un obiect evaluabil in bani si fiind vorba de o valoare sub un miliard, nu avem apel.
Pe mine granituirea ma incurca....
Poate te-ai exprimat tu gresit...

Eu cred ca aici problema se pune astfel: Care din cele doua capete de cerere e cel principal si care e accesoriu?
Alte pareri?
Actiunea in granituire este cererea principala, intrucat in cadrul acestei actiuni se va stabili daca intradevar paratul poseda o suprafata de teren din proprietatea reclamantului si se impune admiterea capatului de cerere accesoriu privind revendicarea . Prin urmare, consider ca apelul este calea de atac in speta prezentata de catre dvs.:((
Nu e tocmai raspunsul pe care vroiam sa-l aud, dar accept argumentatia dvs. In aceste conditii inseamna ca instanta de fond a gresit categoric pronuntandu-se doar pe revendicare (nu s-a pronuntat in niciun fel de granituire, nu a stabilit linia de hotar). Partea adversa sustine ca respingand revendicarea, s-a pronuntat implicit pe granituire...iar eu nu cred ca exista asa ceva. Plus ca, presupunand ca suntem in apel, instanta de apel nu poate sa stabileasca ea linia de hotar intrucat pe granituire, m-ar priva de o cale de atac.
Gresesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala cu drept de retentie---apel sau recurs? hopeless1 hopeless1 Doresc sa aflu un amanunt: __am avut un proces in care ceream evacuarea unor persoane dintr-un imobil eu fiind reclamantul __partea adversa a cerut ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie foarte interesnta intr-un dosar de revendicare imobiliara pe drept comun. Eu apar chiriasul care a cumparat si el de vreo 9 ani si se ... (vezi toată discuția)