avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numire Administrator care nu e si asociat in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numire Administrator care nu e si asociat in firma

Buna ziua,

As aprecia foarte mult daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari referitoare la cazul unui SRL cu 2 asociati, dintre care actualmente unul e si Administratorul firmei:

1. cei 2 asociati pot, prin Hotarare AGA, decide numirea unui Administrator tert (care nu e asociat in firma)?
2. pentru asta e suficienta Hotararea AGA + Registrul Comertului sau trebuie mers si la notar?

Va multumesc,

Raluca Ionita
Cel mai recent răspuns: raluca ionita , utilizator 14:07, 18 August 2010
Pe langa Hotarare AGA mai sunt necesare:
- Declaratia viitorului administrator, cum ca indeplieste conditiile legale pentru a detine functia de administrator si accepta in mod expres aceasta functie (autentificata de notar, sau atestata de avocat);
- Specimenul de Semnatura al viitorului administrator (autentificat de notar)..

..asa ca raspunsul este afirmativ. Trebuie sa ajungeti si pe la notar.

Bineinteles, mai exista si variata ca viitorul administrator sa se prezinte personal la Oficiul Registrului Comertului, caz in care, nu mai este nevoie sa mearga la notar !
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsul prompt!

Toate cele bune,

Raluca
1. DA POT NUMI ADMINISTRATOR, O TERTA PERSOANA.
2. PE LANGA HOT, LA REGISTRUL COMERTULUI, TREBUIE SA DEPUNETI O DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE A NOULUI ADMINISTRATOR , CUM CA INDEPLINESTE CONDITIILE LEGALE PT A FI ADMINISTRATOR, SI UN SPECIMEN DE SEMNATURA.(scuze, am uitat caps lock activat)
declaratia se da fie la notar, fie la ORC in fata judecat.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti da detalii despre ce inseamna exact aceste ''conditii legale''? Eventual o sursa de informare unde sa citesc singura aceste info, sa nu va rapesc prea mult timp?

Multumesc din nou,

Cele bune,

Raluca Ionita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere administrator / asociat la infiintarea s.c. m0nique m0nique In vederea infiintarii unei societati comerciale, declaratia pe proprie raspundere referitoare la conditiile legale pentru detinerea calitatii de administrator ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru numirea unui nou administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce documente sunt necesare la ONRC pentru revocarea din functie a unui administrator si numirea altui administrator. (vezi toată discuția)