Acum vreo 4 ani de zile am avut un abonament la cosmote, dupa perioada contractuala am dorit sa inchid abonamentul. am fost la un magazin cosmote, am platit ultima factura, mi-au inchis abonamentul, totul parea in regula. La noi anu dupa aceea primesc o scrisoare de la nu stiu ce firma care se ocupa cu recuperarea de creante si ca trebuie sa platesc cosmote vreo 500 de lei despagubiri. Ma duc la un agazi cosmote si imi spun ca nu mai figurez in baza lor de date si ca trebuie sa achid firmei care se ocupa cu recuperarea de creanta. Firma nu poate justifica valoarea sumei iar cum la cosmote nu mai figurez cu niciun abonament, ei nu pot sa imi spuna nimic. Evident ca nu am platit. Acum cateva saptamani sunt chemat in instanta pentru o noua suma , de data aceasta de 715 lei. Aceasta era doar o instiintare. Nu am primit nicio citatie la proces, deci nu ma pot apara in niciun fel. ce este de facut? Ce mi se poate intampla? Eu nu am fost multumit de serviciile lor de la inceput de aceea am dorit sa inchei abonamnetul imediat ce se putea realiza. Va multumesc pentru ajutor
Stai sa inteleg.... acum 4 ani ai facut acel abonament , pe care dupa un an (sau pe cat era facut contractul) l-ai reziliat nu ?
Atunci acea suma nu se justifica deloc, e un abuz ce au facut ei , si chiar ii poti da tu in judecata pentru prejudicii. Daca te stii cu restante la ei , atunci faptul ca la 2 ai ai primit acea notificare inseamna ca te pot da in judecata , pentru acoperirea sumei. Daca castiga procesul , te pot executa, iar daca nu ai bunuri pe numele tau , atunci poprire pe salar pana la maxim 25% pe luna . Dar suma e prea mica , asa ca nu cred ca se vor complica, e mai mult la intimidare. Si vorbesc si din experienta proprie.... caz concret : am avut abonament la conex, nu am platit ultima factura, au taiat abonamentul, au cesionat creanta la alta societate, acea societate vro 3 ani la rand mi-a trimis notificari , dupa care nimic , si sunt cam 5 ani de la ultima notificare primita, deci paaaa.... Dupa trei ani se prescrie , nau ce sa iti faca! Asa ca , oricum ar fi , daca suma e cea reala , poti sa si uiti de asta.:D
banuiam ca este mai mult la intimidare, mai ales k nu se complica ei pentru cateva sute de lei. am un singur bun pe numele meu in valoare de cateva sute de mii de euro iar salariul il primesc de la o societare care are sediul in alta tara. asa ca pot sta linistit.
Va multumesc mult pentru ajutor :)
încearcă să vorbeşti cu ei, doar scris ca să ai dovezi.
întreabă-i oficial, trimite o scrisoare recomandată cu confirmare de primire. să justifice suma respectivă. probabil ai semnat pentru alt contract acolo şi tu nu ai citit clauzele. aşteaptă-te ca acel răspuns să te surprindă :O
apoi trimite şi la opc o sesizare. vorbeşte şi cu firma de recuperări. nu sta, vezi unde e problema, s-ar putea să aibe dreptate.
poate ai reziliat înainte de a expira contractul şi aia e suma revendicată în baza rezilierii contractului. mult succes.
Contractul cu cosmoteul a fost semnat pe un an si se prelungea automat dupa cum se intampla de obicei insa trecuse acea perioada de un an. Am sa contactez din noi si cosmote cat si firma de recuperari. Ati intalnit cazuri in care s-a ajuns in instanta?Va multumesc pentru informatii