avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare certificat de nastere

Am nevoie de ajutor,vreau sa stiu ce trebuie sa fac,situatia mea este urmatoarea..am fost casatorita acu 8 ani...desi dupa primu an ne-am despartit...abia anul acesta in mai 2010 am primit sentinta irevocabila si definitiva de divort.In luna octombrie am ramas insarcinata cu concubinul meu iar acum in august am nascut 1 baietel.Problema este ca pe certicatul de nastere al copilui apare numele fostului sot si nu cel al tatalui natural.Nu ne convine la niciunul lucrul acesta...cum putem face sa apara numele tatalui natural pe certificatul de nastere,ce acte trebuiesc depuse la judecatorie,cum trebuie sa formulam cererea,cat ar dura procesul?cum ar fi cel mai simplu...sa vina si fostul sot si sa dam toti 3 declaratii la un notar?...trebuie sa rezolvam cat mai repede ca sa nu pierdem indemnizatia de crestere a copilului pe care doar tatal natural si-o poate lua deoarece eu nu indeplinesc conditiile necesare.Va multumesc frumos anticipat si astept ajutorul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 22:28, 18 August 2010
Da, am inteles. Schimbarea numelui in certificatul de nastere al copilului se poate face numai prin hotarire judecatoreasca.
De regula, actiunea de tagaduire a paternitatii se face de catre sot (fostul sot, in cazul dvs.). Mergeti la judecatoria din aria dvs. de domiciliu si cei de acolo trebuie sa va indrume.
Daca nu va permiteti un avocat din motive financiare, sa stiti ca puteti beneficia de asistenta judiciara gratuita din partea statului! (adica un avocat gratuit)
Eu va sfatuiesc ca pina tatal copilului se intoarce in tara, dvs. sa mergeti deja sa va interesati exact de procedura pe care trebuie sa o urmati, actele necesare si cind toti trei veti fi in localitate, sa incepeti actiunea, si sa o finalizati. Va doresc succes! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare bebelusi augustina_1984 augustina_1984 daca esti casatorita dar nu mai locuiesti cu sotul,ai intentat actele de divort,si faci un copil cu un alt barbat ,numele tatalui de pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Hotărârea definitivă bună, eu sunt divorțată de fostul ... Mary2635637372 Mary2635637372 Hotărârea definitivă Bună, eu sunt divorțată de fostul soț și hotărârea definitivă a venit astăzi pe data de 24.09.2024. Menționez că am rămas ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o singura intrebare am,nu se poate face copii dupa ce te separi de un barbat? ContSters234037 ContSters234037 mam separat de fostul barbat,intre timp am avut o relatie cun un barbat am ramas insarcinata si am un copil,acum mi se spune ca copilul este al fostului ... (vezi toată discuția)