avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte de munca la mai multe firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte de munca la mai multe firme

Buna ziua

Intrebarea mea este daca o persoana poate sa se angajeze cu mai multe contracte de munca la diferite firme si totalul orelor zilnice de munca sa depasesca 14.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 17 August 2010
unde scrie ca nu trebuie sa depaseasca 14 ore?
nu exista o limita.
sau mai bine zis exista o limita dar cine sta sa verifice mai ales ca este vorba de societati diferite.
daca persoana poate sa faca fata!!!
Felicitari.
1. Codul muncii spune:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Nu se precizeaza nici un minim nici un maxim de ore cumulate.
3. Asa ca totul se rezuma la capacitatea fizica, mentala si fiziologica a salariatului si la faptul daca angajatorii sunt multumiti sau nu de serviciile presate de salariat.
ioanaep a scris:

Buna ziua

Intrebarea mea este daca o persoana poate sa se angajeze cu mai multe contracte de munca la diferite firme si totalul orelor zilnice de munca sa depasesca 14.
Multumesc.


Da, poate sa se angajeze ... nu are nicio interdctie de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea c.i.m Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. O persoana angatata cu c.i.m. pt. 8 ore la o firma, poate incheia inca un c.i.m. pt. 4 ore la o alta societate? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial tampau gabriela tampau gabriela Se poate angaja o peroana la mai multe societati cu contract de munca cu timp partial ? Exista o limita maxima a numarului de ore lucrate in total la mai multe ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca gabi1 gabi1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada ... (vezi toată discuția)