avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot recupera placutele de inmatriculare si ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot recupera placutele de inmatriculare si certificatul auto?

Am si eu o mare problema,si va rog sa ma ajutati sa o pot rezolva!

In urma cu 15 zile mi-au fost retinute placutele de inmatriculae si certificatul autoturismului meu pe motivul ca am avut 2 persoane straine in masina si nu am licenta de transport de persoane,desi nu stiu daca exista vreo lege care sa impuna proprietarilor de masini sa circule singuri in propria msina.Daca masina e prevazuta cu 5 locuri de ce trebuie sa folosim doar unu?:hm:

Problema este ca am depus contestatie si am primit un certificat de grefa pentru a-mi recupera certificatul si placutele pana la remedierea cazului,insa cand am ajuns la I.P.J Vaslui,mi s-a spus ca nu mi se pot inapoia, deoarece nu exista lege care sa permita recuperarea acestora pana nu se rezolva cazul in instanta.Atunci ma intreb eu,de ce mi sa mai eliberat acel certificat daca nu exista o lege in acest sens?Doar penru a umbla pe drumuri si pentru a cheltui bani?
Ce trebuie sa fac in acest sens?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:02, 18 August 2010
Cred ca ati nimerit niste "militieni"
Aveti mai jos textul de lege:

OG 2/2001 privind regimul contraventiilor care zice ca plangerea suspenda executare:
Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
(2) Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării.
Art. 32. - (1) Plângerea însoţită de copia de pe procesul-verbal de constatare a contravenţiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat să o primească şi să înmâneze depunătorului o dovadă în acest sens.
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(3) Plângerea suspendă executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspendă executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
Adica aveti un autoturism si circulati pe drumul public cu 2 persoane in masina iar politistii va acuza de transport de persoane? Daca asa stau lucrurile peobabil autoturismul in cauza este cunoscut ca mijloc de transport persoane ocazional si aveti nevoie de liceenta, insa in acest caz doar un echipaj mixt politie-arr poate lua masura retinerii certif inmatriculare si numere. In cazul dvs. cel mai probabil cele 2 persoane aflate in autoturism s-au speriat de vreo amenda si au declarat ca v-au platit o suma de bani sau ca nu va cunosc.
pop sorin a scris:

Adica aveti un autoturism si circulati pe drumul public cu 2 persoane in masina iar politistii va acuza de transport de persoane? Daca asa stau lucrurile pr
obabil autoturismul in cauza este cunoscut ca mijloc de transport persoane ocazional si aveti nevoie de liceenta, insa in acest caz doar un echipaj mixt politie-arr poate lua masura retinerii certif inmatriculare si numere. In cazul dvs. cel mai probabil cele 2 persoane aflate in autoturism s-au speriat de vreo amenda si au declarat ca v-au platit o suma de bani sau ca nu va cunosc.
Documentele si plkacutele nu se retin decat pt. defactiuni la autoturism si care pun in pericol siguranta circulatiei si asta numai pana la remedierea dpdv tehnic a acestora
Pt. transport ilegal de persoane va poate amenda sau daca sunteti recidivist atunci va poate deferi instantelor. Dar in acest caz masura o poate lua administratia finamciara de pe raza domiciliuli dv. pt evaziune fiscala.
ca sa nu fim cu ochii legati de ce nu ne spuneti ce s-a mentionat in procesul verbal, in baza carei legi s-a retinut placutele si talonul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie garda financiara fara temei juridic, unde o atac? Analore Analore Am sa incerc sa va expun speta cat mai concis posibil: O persoana fizica comite o contraventie care este sanctionata de Garda Financiara, prin P.V. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in conditii de trafic pentru depasire coloana bogdan.plesa bogdan.plesa Buna ziua! As vrea sa ma adresez dumneavoastra cu o situatie pentru care sper ca voi gasi o solutie rationala ! Ieri circulam spre Cluj , iar inainte de a ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara pentru parcare in parc onehappyflyer onehappyflyer Acum cateva zile soacra mea a primit o recomandata care s-a dovedit a fi o amenda de 3000 lei de la politia comunitara pentru parcare in parc. Pana aici ... (vezi toată discuția)