avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neintelegere cu parintele, stres emotional...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neintelegere cu parintele, stres emotional...

Buna ziua!
Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta oficial tot din 1996, in apartament ramanand soacra si cei 2 fii majori. Acum 2 ani socru s-a apucat de constructia unei case la care fiul cel mare la ajutat si financiar si fizic, spunandu-i ca o face pentru el, dar actele constructiei si a terenului fiind tot pe numele socrului. Dupa ridicarea la rosu a constructiei, socru a scos casa la vanzare, motiv pentru care fiul cel mare a taiat orice conversatie si relatie cu socrul. In prezent fiul cel mare locuieste cu sotia si copilul de 1 an in casa socriilor, unde locuieste si soacra si fratele. Ambii socri sunt trecuti ca proprietari pe contractul apartamentului. Contractul in original al apartamentului este la socru.
Problema mea este ca de cand fiul cel mare (sotul meu) nu mai vorbeste cu socru meu, el nu face decat sa ne ameninte ca ne da afara din apartament, apartament in care in marea majoritate noi si soacramea am investit. Soacra mea nu este de acord cu socru meu, dar ii este frica ca nu cumva sa o de-a si pe ea afara prin solicitarea de partaj de catre socru. Mentionez ca din martie sotului i-a expirat BI iar socru nu vrea sa-i dea contractul in original sa isi faca BI.
Astfel noi ce putem face, pentru ca pentru mine si nu numai este un stres emotional imens, stres care il resimte si copilul meu.
Poate sa ne de-a afara din apartament, chiar daca el nu mai locuieste din 1996 in imobil si daca nu a facut nici o investitie in el? atunci cand a plecat la amanta si-a carat tot ce avea in apartament. Poate sa o faca chiar daca soacra mea nu vrea evacuarea noastra?
Daca s-ar face partaj , cum se poate face ca suma care trebuie restituita socrului sa fie livrata in rate?
Cum ne putem apara din punct de vedere juridic si legal fata de acest stres emotional, de acest rau gratuit? Mentionez ca la tot ce am ralatat avem martori, ca nu mai locuieste aici, ca nu a facut nici o investitie in apartament, avem martori la efortul depus pentru constructia casei, pentru achizitionarea terenului, sotul meu ocupandu-se de toate cele etice si legale, socru doar venind cu banii.
Astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nykk , utilizator 01:14, 20 August 2010
multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare-partaj GINGER GINGER Prin abuz de incredere din partea soţului şi al socrilor mei mi-am investit banii din vânzarea apartamentului meu dinainte de căsătorie intr-o casă de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate imparti un apartament Iaroslav.2006 Iaroslav.2006 Nu stiu cum sa incep,stau cu un barbat cu care nu sunt casatorita legal dar avem un copil impreuna,parintii barbatului meu au un apartament pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara- violenta in familie vip2you17 vip2you17 Buna seara ma numesc razvan astazi a fost o problema in timpul zilei soacra mea care este divortata de socru ei locuiesc impreuna si socrul meu consuma alcool ... (vezi toată discuția)