avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate cum se poate imparti un apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

cum se poate imparti un apartament

Nu stiu cum sa incep,stau cu un barbat cu care nu sunt casatorita legal dar avem un copil impreuna,parintii barbatului meu au un apartament pe numele lor,soacra mea a murit in 2013,ea locuia singura in acel apartament ,deoarece socru meu se mutase cu amanta in locuinta de serviciu a socrului meu,socrii s-au despartit de comun acord fara sa divorteze,pana in anul 2015 ,viitorul meu sot a fost copil unic la parinti,pana ce amanta socrului a nascut o fetită si de curand sa aflam ca in acel apartament locuiesc socru ,amanta si fiica lor .Ma puteti sfatui va rog din suflet,ce drepturi are sotul meu asupra acelui apartament,ce drepturi are socrul meu,cum se imparte legal acel apartament tinand cont ca acel bun a fost dobandit de socrii mei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iaroslav.2006 , utilizator 10:37, 15 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Atata timp cat soacra si socrul nu-s divortati LEGAL bunurile imobile dobandite de cei doi in perioada casatoriei se impart astfel:
- sotul supravietuitor 5/8 din INTREG si
- copilul (inteleg ca a fost doar un copil (sotul dumneavoastra) 3/8.
Dupa decesul socrului cei daca se va casatori legal cu actuala ea va primi 1/4 din CE ESTE AL LUI, 5/8 din ce realizeaza impreuna iar cei doi copii (sotul dvs si sora sa ) impart restul in mod egal.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu obstacole nicol-dd nicol-dd Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Drept civil vali valentina vali valentina Buna ziua,socrul meu a murit acum 3 ani iar soacra mea nu a facut taxa de succesiune pana acum dupa sotul ei ,ei avand impreuna doar pe sotul meu care a ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)