Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu familia lui si cu sora si familia acesteia. Apartamentul a fost vandut anul trecut iar banii s-au impartit frateste intre el si sora lui. Socrul a insistat ca familia ginerelui sa se mute la tara unde locuia el intr-un sat de granita unde pretul unei case era foarte mic. Cu banii din mostenire barbatul a cumparat acolo o casa pentru familia lui. Mentionez aici ca au si un copil de 3-4 ani. Nu stiu din ce motive casa a fost cumparata pe numele socrului. Acum relatia dintre cei doi soti s-a racit, ei dorind sa divorteze. Barbatului i-au fost date doar lucrurile personale, si nu a mai fost lasat sa intre in casa pe care a cumparat-o cu banii lui din mostenire sub pretextul ca e casa tatalui socru ceea ce e adevarat intrucat asa rezulta din acte. La acest divort exista vreo posibilitate ca barbatul sa-si recupereze macar o parte din banii investiti in acel imobil?
Pentru a-si " recupera macar o parte din banii investiti in acel imobil" va trebui sa deschida o actiune in pretentii. Avand in vedere ca imobilul respectiv este pe numele socrului, o astfel de actiune o poate deschide indiferent daca exista sau nu desfacerea casatoriei (divortul).
Teoretic ar exista posibilitatea de a fi atacat actul de vanzare-cumparare pentru simulatie prin interpunere de persoane. Marea problema in acest gen de litigii este dovada actului ascuns, adica a intelegerii dintre el si socru. El poate dovedi cu actul de vanzare al apartamentului parintilor ca a avut suma de bani pentru cumparare, dar cu privire la intelegerea intervenita cu socrul trebuie sa consulte un avocat pentru a analiza toate actele si probele care ar putea fi administrate, evaluand sansele unui asemenea proces.
Succesiune
dani1060
Buna ziua,
Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)