avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort cu obstacole
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort cu obstacole

Am o cunostinta care intampina o multime de greutati datorate credulitatii. A avut un apartament lasat mostenire de parintii lui in care locuia impreuna cu familia lui si cu sora si familia acesteia. Apartamentul a fost vandut anul trecut iar banii s-au impartit frateste intre el si sora lui. Socrul a insistat ca familia ginerelui sa se mute la tara unde locuia el intr-un sat de granita unde pretul unei case era foarte mic. Cu banii din mostenire barbatul a cumparat acolo o casa pentru familia lui. Mentionez aici ca au si un copil de 3-4 ani. Nu stiu din ce motive casa a fost cumparata pe numele socrului. Acum relatia dintre cei doi soti s-a racit, ei dorind sa divorteze. Barbatului i-au fost date doar lucrurile personale, si nu a mai fost lasat sa intre in casa pe care a cumparat-o cu banii lui din mostenire sub pretextul ca e casa tatalui socru ceea ce e adevarat intrucat asa rezulta din acte. La acest divort exista vreo posibilitate ca barbatul sa-si recupereze macar o parte din banii investiti in acel imobil?
Cel mai recent răspuns: Adriana Tugui , Avocat 11:05, 17 Iunie 2013
Divortul presupune desfacerea casatoriei.

Pentru a-si " recupera macar o parte din banii investiti in acel imobil" va trebui sa deschida o actiune in pretentii. Avand in vedere ca imobilul respectiv este pe numele socrului, o astfel de actiune o poate deschide indiferent daca exista sau nu desfacerea casatoriei (divortul).
Teoretic ar exista posibilitatea de a fi atacat actul de vanzare-cumparare pentru simulatie prin interpunere de persoane. Marea problema in acest gen de litigii este dovada actului ascuns, adica a intelegerii dintre el si socru. El poate dovedi cu actul de vanzare al apartamentului parintilor ca a avut suma de bani pentru cumparare, dar cu privire la intelegerea intervenita cu socrul trebuie sa consulte un avocat pentru a analiza toate actele si probele care ar putea fi administrate, evaluand sansele unui asemenea proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dani1060 dani1060 Buna ziua, Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am ... (vezi toată discuția)
Cum se poate imparti un apartament Iaroslav.2006 Iaroslav.2006 Nu stiu cum sa incep,stau cu un barbat cu care nu sunt casatorita legal dar avem un copil impreuna,parintii barbatului meu au un apartament pe numele ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj - evitare vanzare locuinta danyghost danyghost Buna. Am si eu o nelamurire care chiar azi seara sa ivit. Eu cu sotia mea stam cu tatal sotiei mele. Nevasta socrului a plecat in nenumerate randuri de la el ... (vezi toată discuția)