Imi cer scuze pentru intrebare dar am niste nelamuriri cu leasingul si nimeni nu poate sa ajuta la o masina mica. Am o masina mica pe leasing la firma si acuma trebuie sa platesc ultima rata, dar vreau sa inmatriculez pe persoana fizica. se poete face acest lucru daca scot un numar rosu dupa terminarea leasingului si facturez catre persoana fizica si transcriu pe persoana fizica, sau neaparat trebuie trecut pe firma si dupa aceea pot transcrie pe persoana fizica?
Daca facturez catre o persoane fizica si nu inscriu pe firma, ce suma trebuie sa trec pe factura?
Multumesc pentru ajutor.
buna ziua,
fiind un bun achizitionat in sistem leasing persoana juridica are calitatea de utilizator pana la achitarea tuturor obligatiilor catre firma de leasing (proprietarul actual al bunului). Dupa incetarea contractului de leasing bunul va fi transferat societatii , urmand ca aceasta sa-l inmatriculeze. Ulterior bunul poate fi instrainat catre orice terta persoana fizica sau juridica.
Mai exista si varianta gandita de dumneavoastra, cred, cesionarea contractului de leasing, procedura greoaie pe care nu va sfatuiesc sa o aplicati.
In ce priveste valoarea bunului aceasta reprezinta diferenta dintre valoarea de intrare si valoarea amortismentelor. este posibil ca diferenta sa fie 0, situatie in care bunul poate fi vandut la ce pret doreste administratorul societatii
Leasing
lisandraa
buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Fact leasing
miraj
am urmatoarea situatie
societatea a luat o masina in leasing , iar primele 3 rate au fost rambursate de firma de leasing , deci am primit factura in rosu cu ... (vezi toată discuția)